A COVID-19 elleni oltás iránti érdeklődés kifejezése

2021.01.12.
  

А Szerb Köztársaság Kormánya tájékoztatót adott ki a COVID-19 elleni oltás iránti érdeklődés kifejezésének módjáról. 

Egy egyszerű kérdőív kitöltésével bárki jelezheti érdeklődését a COVID-19 védőoltás iránt.

A kérdőív kitöltésével és a kérelem elküldésével nem a beleegyezését adja az oltáshoz, hanem csak kifejezi érdeklődését. Az oltáshoz való hozzájárulás egy dokumentum, amelyet majd az orvosnál ír alá, amennyiben úgy dönt, hogy beoltatja magát.

A kifejezett érdeklődését bármikor megváltoztathatja vagy törölheti. A szolgáltatás elindításához nem kell, hogy regisztrált felhasználója legyen az eUprava kormányzati portálnak.

Higyan kell kitölteni a kérdőívet?

Az érdeklődés kifejezése és a kérdőív kitöltése érdekében az eUprava honlapon kattintson a Szolgáltatás indítása (Покрени услугу) gombra. Ezt követően ki kell töltenie az űrlapot, és meg kell adnia a szükséges információkat. Meg kell hagynia az e-mail címét és a telefonszámát, hogy később kapcsolatba léphessenek Önnel, és értesíthessék az oltás dátumáról. Bármilyen típusú oltást választhat, amelynek biztonságosságát, hatékonyságát és a minőségét a Gyógyszer és Orvosi Eszközök Ügynöksége (ALIMS) megerősítette, vagy kiválaszthatja a kívánt oltóanyag-gyártót is (egyet vagy többet). Miután sikeresen kitöltötte a kérdőívet, e-mailben és SMS-ben megerősítést kap a részletekkel együtt.

Honnan tudhatja, hogy mikor lesz az oltás dátuma?

Miután kifejezte érdeklődését, e-mailben és SMS-ben tájékoztatják Önt az oltás időpontjáról és helyéről, a Dr Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet által meghatározott immunizációs prioritástól függően.

Kitöltheti-e a kérdőívet a közeli családtagok számára is?

Igen, kitöltheti ezt a kérdőívet közeli családjatagjai nevében. Csak annyit kell tennie, hogy helyesen adja meg az adataikat. Ha családtagjának nincs mobiltelefonja vagy e-mail címe, megadhatja a sajátját.

https://euprava.gov.rs/usluge/6224

A Magyarkanizsai Egészségház segítséget nyújt azoknak az idős személyeknek, akiknek nincs lehetőségük, ill. nincs segítségük az elektronikus úton való bejelentkezésre a COVID 19 elleni védőoltásra való jelentkezéshez - a Kormány által megadott módon. Az érintettek hívják a 062 789 948-as telefonszámot, ahol felveszik az adataikat és segítenek a kérdőív kitöltésében - minden hétköznap 11 órától 14 óráig.