Technikai fejlesztések a korszerű nyilvánosságért

2020.11.20.
 

Az „okos városok” lakói pontosan ismerik a választott testületeik és a hivatal napi munkáját, hiszen azok tevékenysége pontosan tervezett, költséghatékony, átlátható, jól dokumentált és nyilvános.

Magyarkanizsa önkormányzata sikeresen pályázott az Államigazgatási és Helyi Önkormányzatok Minisztériumának pályázatán. A támogatás összege 2.322.000,00 dinár volt, a fejlesztés összköltsége pedig 2.994.000,00 dinár. A kivitelezőt közbeszerzési eljárás során választották ki, a legjobb árajánlatot a GLOBOMAX SER k.f.t. adta.

A rendszer tartalmazza a 4 db robotkamerát, a kameravezérlő központi egységet vezérlő szoftverrel, valamint a meglévő MikroVoks rendszer összekapcsolásához szükséges elemeket.

A MikroKam robotkamerás rendszer élő közvetítést biztosít a polgárok azonnali tájékoztatására. A képes jegyzőkönyvezés archiválható, valamint a szerveren tárolható, napirendenként, hozzászólásonként kereshető. A rendszer használatával sok energia, idő és költség takarítható meg, továbbá a későbbi adatfeldolgozások, publikációk során, nagyon hatékonyan és gyorsan lehet keresési műveleteket végrehajtani.

Az élő közvetítést korszerű technikai megoldásokkal és az emberi erőforrás optimalizálásával biztosítja, mint például:

    a mikrofon-bekapcsolást követően a kamerák résztvevőre pozicionálása, fókuszálása
    a hozzászóló nevének automatikus megjelenítése
    a napirendi pont, a hozzászólási idő és a szavazási eredmény feliratozása automatikusan
    a kamerák automata és kézi vezérlési lehetősége
    effektkezelések
    élő közvetítés az interneten (Önkormányzati TV)
    sugárzott- vagy kábeltelevíziós közvetítés lehetősége

A robotkamerás rendszer vezérlését a kimondottan erre a célra fejlesztett, speciális MikroKam elnevezésű szoftver végzi. A termék a vezérlésen kívül az Önkormányzati TV médiaszerveren keresztül támogatja az élő internetes közvetítést és a videó anyagot a helyi meghajtóra rögzíti.

Forrás: