Együtt a közösségért!

2020.10.12.
 

A NIS jóvoltából új ultrahangkészülékkel gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház

A kőolajlelőhelyekben és kőolajban gazdag község, Magyarkanizsa a NIS-szel való együttműködésnek köszönhetően évről évre újabb beruházásokról tud beszámolni. Részt vesznek azon a pályázaton, amelyet a vállalat ír ki, és amelynek eredményeképpen a kőolajjáradék mellett évente ötmillió dinár kerül vissza a községbe.

Az önkormányzat és az egészségház 2019-ben az Együtt a közösségért elnevezésű pályázaton ultrahangkészüléket pályázott meg, ami által az egészségház egy korszerű berendezéssel lett gazdagabb. Az ötmillió dinár értékű felszerelést csütörtökön tekintették meg az önkormányzat és a vállalat illetékesei. Az összejövetelen Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője mellett jelen volt Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Milan Borenović, a NIS észak-bánáti üzemvezetője is. A korszerű berendezés hozzájárul az egészségügyi ellátás helyben történő biztosításához, ami nagy segítséget jelent a lakosság számára. Az egészségház igazgatónője, Gyólay Karolina kifejtette, hogy miért is hálásak a gépért.

– Egy ultrahangos készülék három szondával nagy előrelépés a Magyarkanizsai Egészségház életében. Nemcsak színvonalasabb lett az ultrahangos diagnosztikai ellátás, hanem még széleskörűbb is, a három szonda miatt. Már csecsemőkorban használjuk ezt a gépet, ugyanakkor a lakosság többi részének is természetesen elérhető a berendezés által nyújtott szolgáltatás, hiszen akkora kapacitású és olyan jó minőségű, hogy ezentúl nem kell néhány szolgáltatásért magasabb szintű intézményekbe menni, hanem itt, helyben is meg tudjuk valósítani a diagnosztikát. Köszönettel tartozunk a NIS-nek, hogy az egészségügyi ellátás fejlesztését karolta fel – mondta Gyólay Karolina, aki ezenfelül köszönetet mondott azoknak az önkénteseknek is, akik a várótermeket kicsinosították a gyermekosztályon.

A kőolajipari vállalat képviseletében tiszteletét tette Magyarkanizsán Milan Borenović, az észak-bánáti üzem vezetője, aki elégedettségének adott hangot a Magyarkanizsával való együttműködést illetően.

– Tizenkét éve annak, hogy hathatósan és sikeresen együttműködünk a községgel, amit természetesen a jövőben is folytatni kívánunk. Az Együtt a közösségért pályázatunk eredményeképp ide mintegy hatvanegymillió dináros összeget tudtunk csoportosítani, amelyből kilencvennégy projekt valósulhatott meg. Ezen az úton haladunk tovább, amit kiválóan bizonyítanak az idén az iskolákban történő fejlesztések is – mondta Milan Borenović, akivel mindebben a magyarkanizsai polgármester is egyetértett. Fejsztámer Róbert kifejtette, hogy az idén az iskolák fejlesztése kap kiemelten nagy hangsúlyt, amelyek az intézmények fejlődését szolgáló felszerelésekkel gazdagodnak a NIS pályázatán való részvétel eredményeképpen.

– Az önkormányzat és a NIS közötti nagyon jó együttműködés több mint tizenkét évre nyúlik vissza, a kőolajjáradék mellett mi minden évben kapunk tőlük egy ötmillió dináros keretösszeget, amivel a civil szektort és az intézményeinket tudjuk fejleszteni. Ez tavaly az egészségügy volt, aminek köszönhetően ezzel az új géppel gazdagodott az egészségház. Idén az oktatás van fókuszban, azon belül is két intézményt fogunk szintén ötmillió dinár értékben informatikai eszközökkel felszerelni. Az oromhegyesi és a magyarkanizsai iskolákba az oktatást segítő számítástechnikai elemek kerülnek majd: okostábla, projektor, kivetítő és egyéb eszközök – mondta a polgármester, aki hozzátette, reméli, hogy az elmúlt évek jó együttműködését folytatva a jövőben is eszközölhetnek majd ilyen módon fejlesztéseket a községben.

Bővebben:


Együtt a közösségért!

Korszerű ultrahanggéppel lett gazdagabb a magyarkanizsai Egészségház

Új ultrahangos készüléket kapott a Magyarkanizsai Egészségház




Fotó: Puskás Károly építészmérnök