Újabb beruházások Kispiacon

2020.09.17.
 

A magyarkanizsai önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően újabb beruházásról számolhattak be a község elöljárói, akik szeptember 16-án Kispiacra látogattak, hogy megtekintsék az ott épülő vízvezetéket és szivattyúállomást. A beruházásnak köszönhetően a vízhálózat immár Kispiac teljes területét lefedi, és a munkálatok várhatóan szeptember legvégére, október elejére be is fejeződnek.

A Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság által kiírt pályázat sikerességének eredményeképpen mintegy 10,7 millió dináros projektumot tudhatnak magukénak és hamarosan maguk mögött, ami a kispiaciaknak a tiszta ivóvizet is jelenti. A helyi vízhálózat 430 méter vízvezetékkel és egy szivattyúállomással bővül, aminek köszönhetően a víznyomásnövelés mellett Kispiac és Nosza összekapcsolása is létrejöhetett.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester örömének adott hangot annak kapcsán, hogy épül a szivattyúállomás, továbbá a Kispiac–Nosza vízhálózat kiépítése révén új vízvezetékcsövek kötik össze Magyarkanizsa községet Szabadka községgel, a közeljövőben pedig az azbesztcsövek cseréjét tervezik, illetve a szennyvízhálózat fejlesztése is a tervek között szerepel.

Bővebben:


Újabb beruházások Kispiacon

Kiépült az új szivattyúállomás és a hozzá tartozó vízvezeték-hálózat Kispiac és Nosza között

Szivattyúállomás épül Kispiacon




Fotó: Puskás Károly építészmérnök