68. Kanizsai Írótábor

2020.09.07.
 

Az idén rendhagyó módon szervezték meg a 68. Kanizsai Írótábort. Magyarkanizsa nagy múltú rendezvényét idén a szervezők egynaposra tervezték a járványintézkedések miatt.

A megemlékezés hagyományosan a helyi Népkertben indult, az írótábor emlékművénél, szeptember 3-án délután. Ezt követően a Dobó-Koncz szoborhoz mentek a résztvevők, ahol szintén elhelyezték az emlékezés virágait.

A rendezvény a Dobó Tihamér Képtárban folytatódott, ahol Fujkin István képzőművész alkotásait láthatta a közönség. A kiállításmegnyitón meglepetésként Lajkó Félix muzsikált.

Ezt követően bemutatták a Fujkin-monográfiát is. Az írótábor Vándorkulacsa is új gazdára talált, Fujkin István képzőművész személyében.

Bemutatták Tolnai Ottó Titorelli faiskolája című képzőművészeti esszéket tartalmazó kötetét is, amely a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg.

Az előző években rendszerint több napos tábort szerveztek, de erre az idei évben nem volt lehetőség. A folytonosságot azonban nem szerették volna megszakítani. Bordás Győző, szervező: „Az embereket érdekli a kultúra, meg ki is vagyunk éhezve, az az igazság, mert ugye az elmúlt fél évben semmilyen rendezvény nem volt. Se zenei, se színházi, még a könyvtárakba is nehezen lehetett bemenni. Most egy kicsit talán felszabadultunk és mindenki alig várja, hogy történjen valami, hogy részt vegyünk ebben a rendezvényben.”

A nap zárásaként az érdeklődők megtekintettek a helyi Művészetek Házában egy interjút, amely Domonkos Istvánnal készült, 2013-ban.

Bővebben:


68. Kanizsai Írótábor Magyarkanizsán

Koszorúzással kezdődik a 68. Kanizsai Írótábor

„E korszaknak is lesz irodalmi lenyomata”

Irodalom a vesztegzárban

Hétköznapi varázslat

Megtartották a 68. Kanizsai Írótábort




Fotó: Puskás Károly építészmérnök