Választási eredmények Magyarkanizsa községben

2020.06.24.
 

A több mint 22 ezer szavazásra jogosult községbeli polgár közül közel 12 ezren éltek a szavazati jogukkal, ami több mint 54 százalékos részvételi arányt jelent.

A nem végleges eredmények szerint közel 12 ezer szavazat közül 7471 községbeli polgár tette le a voksát a Vajdasági Magyar Szövetség mellett a helyhatósági választásokon. Ez azt jelenti, hogy a VMSZ közel 64 százalékos győzelmet aratott a másik indulóval szemben községi szinten. Előreláthatóan ezzel a VMSZ 20 mandátumot tudhat a magáénak a 29 fős községi képviselő-testületben. Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője elégedett az eredményekkel.

Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai listavezető, VMSZ: „Amikor a szavazatszámlálás véglegesítődik, akkor majd meg tudjuk mondani azt, hogy pontosan hány képviselőt jelent ez. Én mindenesetre meg szeretném köszönni mindenkinek, aki kiment az urnákhoz szavazni és szavazott, mert úgy gondolom, hogy csak a szavazással tudja mindenki elmondani a véleményét és megadni az irányvonalat az önkormányzat számára, hogy mindaz, amit négy év alatt letett az asztalra, azt tudja-e folytatni és jó-e hogy ha folytatja és, hogy a polgároknak milyen elvárásai vannak az a politikai erő iránt. Úgy gondolom, hogy Magyarkanizsa Községben hatalmasak az elvárások a Vajdasági Magyar Szövetséggel szemben. Én bízom benne, hogy ezeket az elvárásokat az elkövetkező négy évben is tudjuk teljesíteni.”

A parlamenti listán a legtöbb szavazatot a Vajdasági Magyar Szövetség kapta. Őket követi a Szerb Haladó Párt, a következő a ranglistán a Szerbiai Szocialista Párt.

A tartományi listán a Vajdasági Magyar Szövetség kapta a legtöbb voksot, számszerűen 8173-at, ami 70.35%-ot jelent. A második a sorban a Szerb Haladó párt 2231szavazattal, ami 19.20%, míg harmadikként a Vajdasági Front a befutó 503 szavazattal, 4.33%-kal.

Bővebben:


Nagyarányú győzelmet aratott a VMSZ Magyarkanizsa Községben

Magyarkanizsa a VMSZ színeiben

Fejsztámer Róbert marad a polgármester Magyarkanizsán

A VMSZ elsöprő győzelme Magyarkanizsán