Bébi-csomag biztosítása az első-, másod- és harmadszülött gyermekek számára ez év július 1-jétől

2014.07.07.
   

Önkormányzati tájékoztató

A Magyarkanizsai Községi Tanács június 19-i ülésén határozatot hozott a bébi csomagra való jogosultság megállapításáról 2014. július 1-jétől, az első-, másod- és harmadszülött gyermekek részére. Ez a támogatás összhangban van a Magyarkanizsa község 2014–2016. évi népesedéspolitikai cselekvési tervében előlátott intézkedésekkel.

Július elsejétől az első-, másod- és harmadszülött gyermekek után járó 15 ezer dináros egyszeri pénzsegély mellé jár a csomag.

Ez a csomag a baba kezdeti ápolására gyermekorvos által összeállított tízféle termékből tevődik össze (ezek: popsikrém, orrcsepp, vizes törlőkednő, köldökspray, szappan, svéd-pelenka, lázmérő, D-vitamin, vászonpelenka (2db), végbélkúp gyerekeknek).

Igényelni lehet a Városháza 2-es számú irodájában a gyermekvédelemmel megbízott irodai ügyintézőnél minden munkanapon 9–14 óra között, közvetlen azután, amikor a kismama és a baba hazajöttek a szülést követően a kórházból. A csomag iránti igényt minden helyi irodánál jelezhetik a családok, ez esetben 3 napon belül eljuttatjuk a bébi-csomagot az illetékes helyi irodához és ott átvehető a babacsomag.

A csomagot az édesapa is átveheti elismervény aláírása mellett (igazolványát hozza magával).

Érdeklődni: a 875-166 -227-es melléken, vagy a 874-689-es telefonon lehet, illetve a helyi irodákban.

Az igényléskor be kell adni az édesanya igazolványának fénymásolatát, illetve az első- és másodszülött gyermekek anyakönyvi kivonatának fénymásolatá (elsőszülött gyermekeknél – az édesanya igazolványát).

Bővebben:


https://www.youtube.com/watch?v=0iym-zeSWso