Hello Kanizsa néven indul az idegenforgalmi program

2020.06.08.
 

Hello Kanizsa néven indított idegenforgalmi programot Magyarkanizsa, amely gasztronómiai érdekességekkel és legendákkal várja a szerbiai és magyarországi turistákat.

Az MTI-hez eljuttatott pénteki közlemény szerint a kisváros szeretné megismertetni történelmi és természeti kincsekben gazdag vidékét, és a turisztikai szolgáltatások mellett a helyi magyar emlékek felelevenítésére helyezné a hangsúlyt.

Az odalátogatók turistahajókról nézhetik meg júniusban a tiszavirágzást, de a határt is bejárhatják traktorral.

A városban egyszerre van jelen a szerb és a magyar, valamint a Tiszához kapcsolódó gasztronómia. A térséget övező színes legendák által megelevenedik Bartók Béla hagyatéka, Attila sírjának legendája és Rózsa Sándor története is, írják közleményükben.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere a látni- és tapasztalnivalók kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy "a Megy a gőzös kezdetű népdalban a gőzös hozzánk, a magyarkanizsai állomásra jön".

"A Hello Kanizsa programmal (...) szeretnénk elültetni a turisták fejében, hogy Magyarkanizsán is van bőven látnivaló. Mivel közel vagyunk a határhoz, ideális úti cél vagyunk most a magyar turisták számára is. Itt egyszerre lehetnek külföldön és otthon, hiszen nincsenek nyelvi nehézségek, szinte mindenki beszél magyarul. Eközben a szerb ételek és kultúra is átitatja a térséget, így egyedülálló, vegyes közegbe csöppennek" - közölte.

A politikus kiemelte, szeretné, ha néhány éven belül a turizmus határozná meg a vidék arculatát, ehhez minden adott, hiszen a térség gyógy- és termálvizekben gazdag, és várhatóan elkészülhet a régóta tervezett wellness hotel is.

A város önkormányzata 2016 és 2020 között több mint 1,2 millió eurót költött turisztikai infrastruktúrafejlesztésre, a rendezvényeket pedig évi 112 ezer euróval támogatja az önkormányzat - olvasható a közleményben. A kínálatról bővebben a http://hellokanjiza.rs/ oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Bővebben:


Hello Kanizsa néven indított idegenforgalmi programot Magyarkanizsa

Helló, Kanizsa!