Folytatódnak a beruházások a község területén

2020.06.08.
 

Két teljesen új és két felújított autóbuszmegállóval bővült Magyarkanizsa község, valamint hamarosan elkezdik kiépíteni a Kispiacot Szabadkával összekötő vízpumpa-állomást és a hozzá tartozó vízvezeték-hálózatot. Az autóbusz megállókat és a vízpumpa-állomás helyét ma megtekintették az önkormányzat képviselői is. Felújított megállókat Ilonafalu és Horgos kapott, míg az új megállók Velebitre és Kispiacra kerültek. Nebojša Rakić magyarkanizsai alpolgármester kiemelte, az elmúlt két év alatt lecserélésre és karbantartásra került megállókra összesen 1 millió dinárt biztosított Magyarkanizsa önkormányzata a költségvetésből. - Ezzel a beruházással lakosainknak, akik a községközi közlekedést használják, sikerült teljesen új autóbusz megállókat biztosítani az említett 4 helyi közösségben, ezzel lehetővé téve számukra, hogy megfelelő körülmények között várakozzanak a helyi járatokra – hangsúlyozta az alpolgármester.

A munkálatok ezzel viszont nem állnak meg a községben, ugyanis egy vízpumpa-állomás és a vízhálózat teljes kiépítésével összekötik Kispiacot a szabadkai hálózattal, így a noszai és a Szabadkai út mentén lévő háztartások is jó minőségű vezetékes vízzel fognak rendelkezni. A pumpa-állomás tervezett helyszínén Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, hosszú évek óta készülnek erre a beruházásra Kispiacon.

- Nagyjából egy hónap múlva be fog fejeződni a közbeszerzés és ezen a helyszínen egy pumpa-állomás fog kiépülni, hogy a víznyomást tudja biztosítani Szabadka irányába és utána a vízvezeték rá fog csatlakozni a Noszáról Kispiac felé érkező vízvezetékre, így majd a noszaiak és a kispiaciak azt a tisztított vizet fogják inni, ami a kispiaci tisztító-állomásról jön – mondta Fejsztámer Róbert.

A 10,5 millió dináros beruházás tartományi támogatásból és Magyarkanizsa önkormányzatának költségvetéséből valósul meg.

Bővebben:

 


Folytatódnak a beruházások Magyarkanizsa község területén

Magyarkanizsa község: Új autóbusz-megállók, bővül a vízvezeték-hálózat

A víz ellen és a vízért

Új autóbusz-megállók, bővül a vízvezeték-hálózat




Fotó: Puskás Károly építészmérnök