Elektronikus íratkozás az iskoláskor előtti intézménybe

2020.05.12.
 

A Szerb Köztársaság Kormánya az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldal és az eÓvoda (еВртић) szolgáltatás jóvoltából biztosítja a polgárok számára a gyermekek iskoláskor előtti intézménybe való beíratkozását, ugyanis az eÓvoda (еВртић) szolgáltatás lehetővé teszi az elektronikus úton történő jelentkezést az iskoláskor előtti intézménybe. Ahelyett, hogy különböző ügyfélablakoknál állnának sorban, a jelentkezést megtehetik saját otthonukból az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldalon (https://euprava.gov.rs/vrtic), ahol az óvodai íratkozáshoz kötődő összes információt is rendelkezésükre áll.

А jelentkezés elektronikus úton történő benyújtását az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldalon (https://euprava.gov.rs/vrtic) található elektronikus adatlap kitöltésével tehetik meg, mely 2020. május 11-től 2020. május 25-ig érhető el, és mely jelentkezés során nem szükséges az anyakönyvi kivonat, a lakcím- és munkáltatói igazolás csatolása, mert a munkatársak saját hatáskörben szerzik be a szükséges adatokat.

Ahhoz, hogy használni tudják ezt az elektronikus szolgáltatást, elengedhetetlen, hogy az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldalon létrehozzák a saját felhasználói fiókjukat. Az ehhez szükséges információkat itt találják: https://registracija.eid.gov.rs/kreiranje-naloga.

Az iskolaelőkészítő tagozatra a 2020/2021-es tanévben azok a gyermekek kerülnek beíratásra, akik 2014.03.01. és 2015.03.01. között születtek. A szülő/törvényes képviselő kötelessége a gyermeket beíratni az iskolaelőkészítő tagozatra és minden igazolatlanul elmaradt beíratás, ill. az iskolaelőkészítő program kihagyása pénzbüntetésт von maga után.

A gyermekek beíratása a 2020.05.11. és 2020.05.25. közötti időszakban lehetséges az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldalon (https://www.euprava.gov.rs/) található E-Szolgáltatások (Е-Услуге) Család (Породица) menűpontjában. Amikor a szülő/gyám kérelmet nyújt be a www.euprava.gov.rs portálon keresztül, az intézmény iktató számot ad a kérelemnek, és a portálon keresztül tájékoztatja a további lépésekről.

A gyermekek nyilvántartásba vétele az óvodai és bölcsődei beíratkozás kapcsán a 2020/2021-es tanévre (1-től 5,5 éves gyermekek) szintén a 2020.05.11. és 2020.05.25. közötti időszakban zajlik az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldalon (https://www.euprava.gov.rs/) az E-Szolgáltatások (Е-Услуге) Család (Породица) menűpontjában.

Az elektronikus beíratkozás során minden szükséges dokumentum automatikusan beszerzésre kerül (az iskoláskor előtti intézmény szerzi be a kötelező társadalombiztosítás központi nyilvántartójától és a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Közigazgatási és közösügyi főosztályától). Amennyiben kiegészítő dokumentációra is szükség mutatkozik, akkor a szülőt telefonon értesítik és a kért dokumentumokat a nasibiseri@kanjiza.rs e-mail címre küldheti.

További információkért írjanak a nasibiseri@kanjiza.rs e-mail címre, ill. hívják telefonon Horváth Éva munkatársat a (024) 874 380-as telefonszámon.

Az elektronikus bejelentkezés módjáról szóló részletes útmutató elérhető a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény honlapján: https://predskolskakanjiza.edu.rs/utmutato-az-elektronikus-iratkozashoz/