Kiskereskedelmi boltok működése az ünnepek idején

2020.04.16.
  

A Szerbiai Gazdasági Kamara - a Szerb Köztársaság Kormánya válság-stábjainak legújabb döntéseivel összhangban - a következő javaslatot teszi a kiskereskedelmi létesítmények munkaidejére vonatkozóan:
- április 17-én, pénteken a 65 éven felüliek számára 4.00 és 7.00 óra között,
- míg a többi polgár számára 8.00-tól 15.00 óráig;
- április 18., 19. és 20-a munkaszüneti napok.
A logisztikai elosztóközpontok tevékenysége és a létesítmények ellátása egész nap megvalósulhat azokkal az előírásokkal összhangban, melyek a személyek mozgását és a munkavállalók külön munkahelyi igazolását szabályozzák.
A kereskedő a fenti javaslat időkeretin belül önállóan is meghatározhatja a létesítmény munkaidejét. A fenti előírásokat késlekedés nélkül életbe kell léptetni.
A vásárlók száma a kiskereskedelmi egységekben egy fő lehet tíz négyzetméterenként az alapvető megelőző előírások betartása és a vásárlók közti fizikai távolságtartás mellett, mindenben a Szerb Köztársaság Kormányának internetes oldalán március 21-én megjelent tájékoztatóval összhangban: https://www.srbija.gov.rs/vest/453303/vlada-poostrila-mere-u-borbi-protiv-koronavirusa.php.
A témával kapcsolatos további információk a Szerbiai Gazdasági Kamara Kereskedelmi egyesületének titkárától, Žarko Malinović-tól kaphatók: 011 41 49 478, е-mail: zarko.malinovic@pks.rs



A Szerbiai Gazdasági Kamara átirata az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium részére