Felhívás

2020.03.26.
 

A nagykikindai Közegészségügyi Intézet felhívást intéz mindazon Magyarkanizsa községbeli polgárokhoz, akik március 6. és 19. között Magyarországon jártak és magyarországi személyi igazolvánnyal, ill. magyarországi útlevéllel lépték át a magyar-szerb határt, hogy haladéktalanul jelentkezzenek a magyarkanizsai egészségház ügyeleti telefonszámán: 024 874-213.

A jelentkezést követően be kell tartaniuk a kapott utasításokat. Mindannyian számíthatnak a közegészségügyi felügyelő által kiadott, 28 napos karanténról szóló végzésre, mely időszakot a Szerbiába való belépés napjától számítják. A végzést a rendőrség fogja kézbesíteni.

Mint minden más okból kirótt karantén esetében, a Magyarországról hazatértek is a végzés kézhezvételétől a karantén lejártáig kötelesek minden nap egyszer, a végzésben megadott telefonszámon jelentkezni és jelentést adni egészségügyi állapotukról. Emellett számítaniuk kell a rendőri ellenőrzésre is, hogy betartják-e a karantént.

Azok a polgárok, akik március 12. után szerbiai útlevéllel léptek be az országba, az illetékes szervek intézkedéseire kell, hogy számítsanak.

Az intézkedések célja minden esetben a koronavírus okozta járvány további terjedésének megakadályozása.