A rendkívüli helyzetek törzskarának rendelete

2020.03.26.
 

Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának parancsnoka Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának gyűlésén a Honvédelemről szóló törvény 29. szakaszának értelmében (az SZK Hivatalos Közlönyének 116/2007, 88/2009, 88/2009 – egyéb törvény, 104/2009 – egyéb törvény, 10/2015 és 36/2018), az Egészségvédelemről szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönyének 25/2019 – és további) és a Szerb Köztársaság köztársasági elnökének, az Országgyűlés elnökének és a Szerb Köztársaság kormányelnökének rendkívüli állapotot kihirdető döntésével összhangban, illetve a Szerb Köztársaságon belül kihirdetett rendkívüli állapotra és a Szerb Köztársaság teljes területén a COVID-19 járvány terjedése veszélyének megfékezésére való tekintettel, valamint a lakosok biztonságának, életének és egészségének megőrzése érdekében, meghozza a következő

 

RENDELETET

I.

TILOS Magyarkanizsa község területén a piacok működése.

 

II.

A „POTISKI VODOVODI - TISZA MENTI VIZMUVEK DOO HORGOŠ“ gazdasági társaság a jelen rendelet meghozatalának napjától fertőtlenítőszert készít a működő intézmények, vállalatok, helyi közösségek épületeinek fertőtlenítésére, valamint a lakóközösségek és polgárok részére a COVID-19 járvány terjedését megelőző intézkedésként.

 

III.

Munkacsoport kerül megalakításra a következő összetételben: Pálfi Ervin, Glišić Dušan és Lackó Róbert, melynek feladata a fertőtlenítőszerek kiosztásának koordinációja, a jelen rendelet II. szakaszában meghatározott prioritások alapján.

 

IV.

Amennyiben a Szerb Köztársaság, az Egészségügyi Minisztérium vagy más illetékes minisztérium döntése, ill. javaslata más módon rendezné a jelen rendelet bármely kérdéskörét, úgy a felsorolt szervek, mint felsőbb jogi erők határozatai kerülnek alkalmazásra.

 

V.

A javasolt intézkedések, a Szerb Köztársaságban kihirdetett rendkívüli állapotot megszüntető döntés napjáig, felfüggesztik a községbeli illetékes szervek által hozott aktusok azon részeit, amelyek nincsenek összhangban a jelen rendelettel.

 

VI.

Ezen rendelet a meghozatalának napján lép érvénybe és megjelentetésre kerül Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapjában, Magyarkanizsa község honlapján és a helyi médiában, és érvényes a rendkívüli állapotot megszüntető döntés meghozataláig a Szerb Köztársaságban.

 

Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának parancsnoka

Magyarkanizsai polgármester

Fejsztámer Róbert



Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának rendelete