Nyugdíjasok figyelmébe

2020.03.26.
  

A 65 évnél idősebb polgárok, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el otthonaikat, nyugdíjukhoz felhatalmazás aláírásával juthatnak hozzá (olyan személyt felhatalmazva, aki az ő nevükben felveszi a pénzt), ill. a folyószámlájukat vezető bank felhívásával.
Az első esetben fontos kitölteni egy felhatalmazást, mely tartalmazza a nyugdíjas és a felhatalmazott személy személyes adatait, a folyószámla számát, a bank nevét, a felvenni kívánt összeget betűvel és számmal kiírva, valamint a nyugdíjas aláírását. A felhatalmazást alá kell írni annak érdekében, hogy elfogadható legyen.
A felhatalmazott személy, aki a pénzt kívánja felvenni be kell, hogy mutassa a saját és a megbízója személyigazolványát is.
Azok a nyugdíjasok, akik nem hatalmaznak fel senkit, felhívhatják a bankot, ahol a folyószámlájukat vezetik és bejelenthetik a címet, ahová a nyugdíj kiszállítását kérik. Ezekben az esetekben a Szerbiai Posta sürgős eljárásban fogja a nyugdíjakat eljuttatni az azt igénylőknek, míg az ezzel járó költségeket a Szerb Köztársaság fedezi.
A bankok maguk is felkeresik majd ügyfeleiket március 24-től a telefonközponton keresztül, ill. szöveges üzenetben (SMS) annak érdekében, hogy a nyugdíjasok mihamarabb értesüljenek róla, hogy miként fog a kifizetés megvalósulni.



Felhatalmazás-minta