A rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskar utasításai

2020.03.21.
  

A rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskar utasításai

Magyakanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskara, a Szerb Kormány legújabb rendelkezéseivel összhangban és a COVID – 19 vírus terjedésének megakadályozása érdekében, elektronikus módon megtartott ülés keretében, 2020. március 21-én kiadja a következő

U T A S Í T Á S T

1. 2020. március 21-én 20.00 órától teljes egészében megszűnik a tömegközlekedés Magyarkanizsa község területén.

2. 2020. március 21-én Magyarkanizsa község területén minden kávézó és étterem működése beszüntetésre kerül (kivéve a házhozszállítást). A Szerb Kormány utasításainak megfelelően engedélyezett az ételek házhozszállítása, a magánszemélyek gépkocsiforgalma és a taxi szolgáltatás.

A munkabeszüntetés nem érvényes a kereskedelmi egységekre – a kiskereskedelmi üzletekre, melyek alapvető élelmiszerek árusításával foglalkoznak. A kiskereskedelmi egységek kötelesek a munkaidőt a vásárlók számára a következők szerint korlátozni a rendkívüli állapot ideje alatt:

- HÉTFŐ - SZOMBAT 7.00-től 16.00 óráig

- VASÁRNAP 8.00-tól 16.00 óráig

- VASÁRNAP 04.00-től 7.00 óráig KIZÁRÓLAG A 65 ÉVNÉL IDŐSEBBЕК SZÁMÁRA

A logisztikai és elosztóközpontok működése engedélyezett egész nap azokkal az eljárásokkal összhangban, melyek szabályozzák a személyek kijárását, kültéri mozgását, ill. a munkaviszonyban lévők munkavégzését.

A kereskedő a fenti ajánlással összhangban önállóan is meghatározhatja a munkaidőt – a fenti időszakokon belül. А vásárlók száma a kiskereskedelmi egységekben 1 vásárló lehet minden 4 m2-en, az alapvető megelőző intézkedések és a személyek közötti előírt távolság betartásával. A kereskedő köteles a dolgozók, munkavégzők és vásárlók védelmének és egészségének biztosítása érdekében minden általános, különleges és rendkívüli utasítást betartani, melyek az üzlethelyiség és a személyek higiéniai biztonságára vonatkoznak a Lakosság fertőző betegségek elleni védelméről szóló törvénnyel összhangban.

3. A következő intézmény beszünteti a munkát: Kanizsa Turizmus Кft. (Art Garni Hotel és Art Café)

4. Kérjük a polgártársainkat, hogy legyenek lelkiismeretesek és felelőségteljesek, és szigorúan tartsanak be minden rendelkezést az egészségük megőrzése érdekében.

Kérjük azt is, hogy mindazok, akik az elmúlt 14 napban érkeztek az országba külföldről, a lehető legrövidebb határidőn belül jelentkezzenek az nagykikindai Közegészségügyi Intézetnél és tartsák tiszteletben az önkéntes izolációval járó eljárást.

Azok a polgárok, akik tudnak olyan személyekről, akik megszegték a rájuk kirótt izolációs utasításokat, bejelentésüket megtehetik bármely napon a magyarkanizsai rendőrállomás telefonszámán: 024 625 350

Magyarkanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának parancsnoka:

Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester



Magyakanizsa község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának utasítása