Önkormányzati közlemény

2020.03.13.
 

Magyarkanizsa község területén nagy jelentőséggel bírnak és közösségünknek sokat jelentenek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kapcsán az önkormányzat, ill. a helyi közösségek szervezésében megvalósuló rendezvények, megemlékezések.

A koronavírus okozta helyzetben ugyanakkor legfontosabb feladatunk és célunk a megelőzés és az emberek egészségének védelme. Bár Magyarkanizsa község területén továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, Magyarkanizsa önkormányzata – eleget téve az országos rendelkezésnek is – lemondja a nemzeti ünnep kapcsán tervezett beltéri programokat, melyhez a további események szervezői is csatlakoztak.

Ennek értelmében március 13-án Oromon, március 15-én pedig Adorjánon elmarad a teljes megemlékezés.

Március 14-én Horgoson a falunap és az ünnepi megemlékezés kapcsán csak a hagyományos, szabadtéri koszorúzásokra kerül sor (a Kossuth-táblánál és a Kárász-kriptánál), az ünnepi műsor elmarad.

Önkormányzatunk szervezésében március 16-án Magyarkanizsán csak a koszorúzás kerül megrendezésre a Nagytemetőben, a kápolnánál, míg Pósa Károly kiállítása és a Szabadságharc c. ünnepi műsor elmarad.

A községbeli polgárok egészsége és biztonsága a legfontosabb, ám a nemzetiszínű kokárda kitűzésével mindannyian kifejezhetjük tiszteletünket hőseink emléke előtt.



Közlemény az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kapcsán tervezett programokról, rendezvényekről Magyarkanizsa község területén