Akikre méltán vagyunk büszkék

2020.02.06.
 

Az építészet területén kiemelkedőt alkotókat, az utókornak jelentős lenyomatokat hagyó személyeket díjaztak decemberben Magyarországon.

Tóth Vilmos építész a Magyar Művészeti Akadémia díját, dr. Kaszás Károly technológus mérnök pedig a Nemzetközi Betonszövetség Magyar Tagozatának elismerését, a Palotás László-díjat vehette át. A magyarkanizsai önkormányzat rendkívül hálás a több évtizeden át kifejtett áldozatos és eredményes munkájukért, így a község polgármestere, Fejsztámer Róbert is gratulált nekik a díjaikhoz, és február 5-én személyesen is fogadta őket, hogy kifejezze elismerését. Lapunknak nyilatkozva elmondta, büszke arra, hogy két olyan jeles, az építészethez köthető szakembere van a városnak, akik anyaországi elismerésben is részesültek.

– Szeretném, ha az önkormányzat és a szakemberek közötti együttműködés még nagyon hosszú ideig gyümölcsöző lenne. Attól függetlenül, hogy mindketten nyugdíjasok, az ő tapasztalatuk, helyismeretük, tudásuk, kapcsolatrendszerük rengeteget tud adni a községünknek az elkövetkezendő időszakban is, mint ahogyan eddig is sokat hozzátettek a közösségünk életéhez és fejlődéséhez. Tóth Vilmos éveken át a város főépítészeként is tevékenykedett, míg Kaszás Károly az egyetemi kapcsolatain és hatalmas tudásbázisán keresztül tudta segíteni az építészeti fejlesztési munkákat, amiért rendkívül hálásak vagyunk – mondta a polgármester, aki az utánpótlás kapcsán elmondta, pillanatnyilag nem kedvező a helyzet, hiszen sokan külföldön vállaltak munkát, vagy nem itthon képzelik a jövőjüket, mégis bizakodó.

– Bízom benne, hogy ezek a példák hozzájárulnak ahhoz, hogy megmutassuk, lehet itthon is érvényesülni és nagy dolgokat elérni, nem kell ahhoz külföldre menni, és akiknek van megfelelő tapasztalatuk, nyitottságuk, akaratuk, azoknak a munkájára továbbra is számítunk.

A polgármesteri fogadás beszélgetéssel zárult, a díjazottak és a polgármester megvitatták az elmúlt évek eredményeit, valamint a jövőről is szót ejtettek, hiszen számtalan projektum van készülőben Magyarkanizsán, amelyekben az ő szakértelmükre is szükség lehet.

Bővebben:


Akikre méltán vagyunk büszkék

A polgármester fogadta a díjazott Kaszás Károlyt és Tóth Vilmost

Kaszás Károlyt és Tóth Vilmost fogadta Magyarkanizsa polgármestere

Polgármesteri fogadás a városházán




Fotó: Puskás Károly építészmérnök