64 darab gyermekülés talált gazdára

2019.10.14.
 

A szülők a községi Közlekedésbiztonsági bizottságnak és a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Irodának köszönhetően kaphatták meg a gyereküléseket. A pályázatra azok a Magyarkanizsa községben élők pályázhattak, akiknek gyermeke 2019. január elseje és szeptember 30-a között született, valamint a szülők legalább egyike gépkocsi-tulajdonos. A 64 gyerekülés közül 20 darabot a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Iroda biztosított, míg 50 darabot a magyarkanizsai önkormányzat.

„Összesen hetven gyerekülésre írtuk ki a pályázatot, ennek az összege nagyjából 200 ezer dinár körül van. Az akció lényege az, hogy mindenki lehetőséget kapott arra, aki ebben az évben született, hogy ezt az ülést megpályázza, így a hetven pályázásra szánt ülésből 64-et ki tudunk osztani a mai nap folyamán” - nyilatkozta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

Az ünnepélyes átadó során a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Iroda munkatársai bemutatták a szülőknek az autós gyermekülés helyes használatát is, ugyanis a statisztikák szerint a gyermekülést használó szülők 90 százaléka helytelenül használja azt, és ezzel balesetveszélybe sodorja gyermekét utazás közben.

Bővebben:


64 darab gyermekülést osztottak ki Magyarkanizsán

Gyermeküléseket osztottak ki Magyarkanizsán




Fotó: Puskás Károly építészmérnök