Nyílt hirdetmény ügyvezető megválasztására

2019.12.31.
  

A közvállalatokról szóló törvény 36. szakasz 3. pontja (Az SZK Hivatalos Közlönye, 15/16. sz.) és a HORGOSI POTISKI VODOVODI – TISZA MENTI VÍZMŰVEK Kft. gazdasági társaság ügyvezetőjének megválasztására irányuló nyílt pályázat lebonyolításáról a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület által 2019. december 27-én  hozott 02-430/2019-I sz. rendeletben foglaltak alapján a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület közzéteszi az alábbi

 

N Y Í L T   H I R D E T M É N Y T
a HORGOSI POTISKI VODOVODI – TISZA MENTI VÍZMŰVEK Kft. GAZDASÁGI
TÁRSASÁG ÜGYVEZETŐJÉNEK MEGVÁLASZTÁSÁRA

1. A gazdasági társaság adatai:

HORGOSI POTISKI VODOVODI – TISZA MENTI VÍZMŰVEK Kft. gazdasági társaság (a továbbiakban: társaság)

A gazdasági társaság székhelye: Horgos, Vasút utca 22

A gazdasági társaság főtevékenysége: 36.00: víztermelés, -kezelés, -ellátás

2.  A munkakör: a társaság ügyvezetője

Az ügyvezetői teendők: képviseli és jegyzi a társaságot, megszervezi és irányítja a munkafolyamatot, irányítja a társaság üzletvitelét,  felel a társaság működésének törvényességéért, az alapító rendeleteinek és egyéb aktusainak végrehajtásáért,  előterjeszti a társaság hosszú és középtávú üzletstratégiai és fejlesztési tervét, és felel a végrehajtásukért, előterjeszti a közvállalat éves, illetve hároméves üzletviteli programját, és felel a végrehajtásukért, előterjeszti a pénzügyi beszámolókat, meghozatalra javasolja a magyarkanizsai községi költségvetésből származó eszközök (támogatások, garanciák vagy egyéb eszközök)  felhasználására irányuló különprogramot, végrehajtja a felügyelő bizottság döntéseit, meghozza a szervezeti és munkaköröket besoroló aktust, a felügyelő bizottságnak ügyvezetői hatáskörbe tartozó döntések és egyéb aktusok meghozatalát javasolja, a törvénnyel, ezzel a rendelettel és a társasági kollektív szerződéssel összhangban dönt az alkalmazottak egyedi jogairól, kötelezettségeiről és felelősségéről, meghozza a folyó évi beszerzési tervet, közbeszerzési és a közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó beszerzési eljárásokban döntéseket hoz, a  törvényben és ebben a rendeletben meghatározott egyéb ügyeket lát el.

3. A kinevezés feltételei:

1) nagykorú és cselekvőképes;

2) legalább négy évfolyamos alapfokú képzésben, illetve legalább 240 kreditpontos alapfokú akadémiai alapképzésben, akadémiai mesterképzésben, szakmai mesterképzésben, szakosított akadémiai képzésben vagy szakosított szakképzésben szerzett felsőfokú végzettség;

3) az e szakasz 2) pontjában írt felsőfokú végzettséget igénylő munkakörben legalább öt év munkatapasztalat;

4) a társaság tevékenységét érintő munkakörben szerzett legalább három év munkatapasztalat;

5) társaságirányítási ismeretek;

6) munkaszervezési és üzletvitel-irányítási munkatapasztalat;

7) politikai pártszervnek nem tagja, illetve politikai pártszervben gyakorolt tisztségét szünetelteti;

8) legalább hat hónap időtartamú börtönre nem ítélték;

9) a bűncselekményeket szabályozó törvénnyel összhangban az alábbi biztonsági intézkedések valamelyikét nem rótták ki rá:

– egészségügyi intézményben való őrzéssel társuló pszichiátriai kényszerkezelés;

– szabadlábon igénybe veendő pszichiátriai kényszerkezelés;

– kábítószerfüggő-kényszerkezelés;

– alkoholfüggő- kényszerkezelés;

– hivatás, tevékenység vagy közhivatal gyakorlásától való eltiltás.

4. A munkavégzés helye: Horgos

5. A választási eljárás során ellenőrizendő szakmai felkészültség, ismeretek és készségek és ellenőrzésük módja: a társaság működési körének ismerete; az igazgatói poszt betöltéséhez szükséges szakmai felkészültség és kommunikációs készség – a jelentkezésben foglalt adatok megtekintésével és elbeszélgetéssel; az analitikus értelmezés és logikus következtetés készsége; szervezőkészség és szakmai irányítási képesség – írásban erre rendszeresített tudáspróba révén; egy világnyelv ismerete – szóbeli elbeszélgetéssel vagy írásbeli ellenőrzéssel.

6. A nyílt pályázatra való jelentkezés határideje: a jelentkezési határidő a nyílt pályázatnak a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyében való közzétételét követő 30. nap. A határidő kezdőnapja a nyílt pályázat közzétételét követő nap. A társaság ügyvezetőjének kinevezése négy évre szól.

7. A pályázati jelentkezésnek tartalmaznia kell: a jelölt családi és utónevét, születési idejét és helyét, lakcímét, tanulmányainak adatait, a munkatapasztalat jellegét és időtartamát a pályázati jelentkezést megelőzően betöltött munkakörök és az azokkal járó felelősség rövid ismertetésével, a társaságirányításban szerzett ismeretek adatait, a szakmai továbbképzés és a különleges vonatkozású ismeretek adatait.

8. A nyílt pályázatra való jelentkezéshez csatolandó bizonyítékok:

1. születési anyakönyvi kivonat,

2. illetékes szociális központ cselekvőképességről kiállított hatósági bizonyítványa,

3. a nyílt pályázatnak az SZK Hivatalos Közlönyében való közzétételétől számított hat hónapnál nem régebbi hatósági bizonyítvány a szerb köztársaságbeli állampolgárságról,

4. szakmai végzettséget tanúsító oklevél,

5. a szakmai munkatapasztalatot bizonyító okiratok (igazolások, határozatok, és egyéb olyan aktusok, amelyekből kitűnik a felsőfokú végzettséget igénylő munkakörökben szerzett legalább öt év munkatapasztalat),

6. a társaság tevékenységével összefüggő munkakörben szerzett munkatapasztalatot bizonyító okiratok (igazolások vagy egyéb olyan aktusok, amelyekből kitűnik, hogy a jelölt a társaság tevékenységével összefüggő munkakörben legalább három év munkatapasztalatot szerzett, a jelentkezésig betöltött munkakörök rövid ismertetésével),

7. a munkaszervezésben és üzletvitel-irányításban szerzett munkatapasztalatot bizonyító okiratok (igazolások és egyéb olyan aktusok, amelyekből kitűnik, hogy a jelölt munkaszervezésben és üzletvitel-irányításban munkatapasztalatot szerzett),

8. a munkakönyv fénymásolata,

9. hitelesített nyilatkozat arról, hogy politikai pártszervnek nem tagja, illetve hogy politikai pártszervben betöltött tisztségének gyakorlását szünetelteti,

10. illetékes szerv hatósági bizonyítványa arról, hogy a jelöltet nem ítélték legalább hat hónap időtartamú börtönre,

11. illetékes szerv hatósági bizonyítványa arról, hogy a bűncselekményeket szabályozó törvénnyel összhangban a jelöltre nem rótták ki az alábbi biztonsági intézkedések valamelyikét:

– egészségügyi intézményben való őrzéssel párosuló pszichiátriai kényszerkezelés,

– szabadlábon igénybe veendő pszichiátriai kényszerkezelés,

– kábítószerfüggő-kényszerkezelés;

– alkoholfüggő-kényszerkezelés;

– hivatás, tevékenység vagy közhivatal gyakorlásától való eltiltás.

 

Minden egyes bizonyítékot eredetiben vagy a törvénnyel összhangban hitelesített fénymásolatban kell csatolni.

9. A nyílt pályázatra való jelentkezések címzése: Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal, Fő tér 1, 24420 Magyarkanizsa, ezzel a megjelöléssel: „A HORGOSI POTISKI VODOVODI – TISZA MENTI VÍZMŰVEK Kft. gazdasági társaság ügyvezetőjének kinevezésére kiírt nyílt pályázat”.

A felbontatlan borítékokat a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal a jelentkezési határidő leteltét követő három napon belül további eljárásra továbbítja a közvállalati igazgatók megválasztásának eljárását lebonyolító bizottsághoz.

10. A kapcsolattartó személy adatai: Nagy Némedi Dániel, telefon: 064/806-2149, elektronikus levélcíme: daniel@kanjiza.rs.

Az elkésett, értelmezhetetlen és az összes szükséges bizonyítékot eredetiben vagy hitelesített fénymásolatban nem tartalmazó jelentkezéseket a közvállalati igazgatók megválasztásának eljárását lebonyolító bizottság végzéssel elveti, amely ellen különleges föllebbezésnek nincs helye.

A nyílt pályázatot kiíró hirdetményt közzé kell tenni A Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyében, Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapjában, a Szerb Köztársaság egész területén terjesztett legalább egy napilapban és a magyarkanizsai önkormányzat világhálós honlapján.

 

Szerb Köztársaság

Vajdaság Autonóm Tartomány                                                                 Miloš Kravić s. k.,

Magyarkanizsa község                                                  a Községi Képviselő-testület elnöke

Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület

Szám: 02-431/2019-I

Kelt: 2019. 12. 27-én

Magyarkanizsa