Segítség a mezőgazdasági termelőknek

2019.10.06.
 

Összesen négy és fél millió dinárral támogat huszonhat községbeli mezőgazdasági termelőt Magyarkanizsa önkormányzata a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap eszközeiből. A termelők minőségi tenyészállat beszerzésének támogatására, valamint mezőgazdasági gazdaságok öntözésre szolgáló gépek, eszközök és felszerelések beszerzésére tudtak pályázni. A huszonhat nyertes közül tizenheten az öntözőberendezésekre pályáztak, kilencen pedig minőségi tenyészállatokra nyertek támogatást.

Huzsvár Ervin, a községi tanács mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott tagja elmondta, hogy a minőségi tenyészállatok támogatására összesen 1,5 millió dinárt, míg az öntözőberendezések támogatására 3 millió dinárt irányoztak elő. Mindkét esetben hatvanszázalékos intenzitású volt a támogatás, és maximálisan 400 ezer dináros támogatást igényelhettek a gazdák, a maximális keretösszeget azonban egyetlen gazda sem használta ki az idei év folyamán.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere az esemény kapcsán elmondta, hogy az önkormányzat minden pályázat kiírásakor igyekszik figyelembe venni a mezőgazdasági termelők igényeit is.

– Úgy gondolom, hogy az önkormányzat továbbra is, az elkövetkező években is nyitott lesz az új elképzelésekre és ötletekre. Számunkra rendkívül fontos, hogy megpróbáljuk olyan formában és olyan módon támogatni a gazdákat, ahogyan az számukra a leghasznosabb, hiszen továbbra sem szeretnénk párhuzamos vonalakat kialakítani sem a Prosperitati Alapítvánnyal, sem pedig a tartományi vagy a köztársasági mezőgazdasági támogatásokkal – emelte ki a polgármester.

A községbeli mezőgazdasági termelők november 15-éig további három pályázatra jelentkezhetnek, ezek pedig a kamattámogatás, a biotermelés támogatása, valamint az elhullott jószágok elszállítási költségére irányuló hozzájárulás.

Bővebben:

 


Segítség a mezőgazdasági termelőknek

26 mezőgazdasági termelőt támogattak Magyarkanizsán

4,5 millió dináros támogatás a magyarkanizsai gazdáknak

4,5 millió dinárral támogatott 26 mezőgazdasági termelőt Magyarkanizsa önkormányzata




Fotó: Puskás Károly építészmérnök