Kötelező igazolás a termények eredetéről

2014.06.13.
 

A Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium értesítése alapján a Növényegészségügyi Felügyelőség ellenőrzi a mezőgazdasági termények eredetét a piacokon, felvásárlóknál, hogy megakadályozzák az árvíz - sújtotta területről származó termények forgalmazását. Annak érdekében, hogy a termelőt ne zárják ki a piacról, illetve hogy átadhassa a gabonát, zöldséget, gyümölcsöt, stb. minden termelő köteles beszerezni az igazolást arról, hogy a terménye nem árvíz-sújtotta területről  való.

Ezt az igazolást az Önkormányzat szakmunkatársa állítja ki a Községi Közigazgatási Hivatal (Városháza) 22-es számú irodájában. Az igazolásról további információt a következő telefonszámon kaphatnak: 875-166, 242-es mellék.

Ahhoz, hogy ezt az igazolást a termelő megkaphassa saját kezűleg aláírt nyilatkozatot kell tennie arról, hogy az általa használt parcellákon mit termel, mennyit és hol szándékozik értékesíteni. Ezen nyilatkozat kitöltését a falugazdászok segítik a Városháza 2-es sz. irodájában.

Az nyilatkozat megszerzéséhez mellékelni kell még az aktív státus igazolásáról szóló fénymásolatot, a személyi igazolvány fénymásolatát illetve csippel ellátott igazolvány nyomtatott formáját és amennyiben van , a termelési szerződés fénymásolatát.

A fentebb említett nyilatkozat és annak kísérő dokumentumai alapján, a megkövetelt igazolást az Önkormányzat szakmunkatársa állítja ki a Községi Közigazgatási Hivatal (Városháza) 22-es számú irodájában , akihez a nyilatkozatot és hozzátartozó dokumentumokat kell benyújtani. Mindezzel kapcsolatosan érdeklődni lehet a 875-166, 242 melléken, ill. 874-236- os telefonszámon.

Az igazolás kiadása június16-ától kezdődik és térítésmentes!