A képviselő-testület 31. ülése

2019.09.27.
 

366 millió dinár volt Magyarkanizsa község önkormányzatának a bevétele az idei év első félévében, ami 10 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A kiadások viszont 1,2 százalékkal növekedtek a tavalyi évhez képest, így az első félévben az önkormányzat 356 millió dináros kiadással számolt – a többi között erről is szó volt a képviselő-testület 31. ülésén.

Az is kiderült az ülésen, hogy 2012 óta például a vagyonadóból származó bevétel a háromszorosára nőtt, míg a munkabérek utáni adóból származó összeg csökkent. A kőolaj járulék is a felére esett, vagyis a 2012-es 156 millió dinár helyett az önkormányzat csupán 70 millió dinárt kap az illetékes kőolaj-kiemelő vállalattól. Fejsztámer Róbert polgármester a költségvetés állásáról elmondta, a kiadások jelentős része beruházásokra és az intézmények működtetésére lett fordítva.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A hat havi megvalósulásból az tűnik ki, hogy egyrészről sikerült úgy egyensúlyban tartanunk az első fél évben a költségvetést, hogy tudtunk beruházásokat, befektetéseket elindítani, főként természetesen pályázatok útján, tartományi, köztársasági és európai uniós segítséggel, amihez mindig az önkormányzat 10-20, vagy 30 százalékos önrészt biztosított. Másrészről pedig tudtuk biztosítani mind az intézményeink, mind a civil szervezeteink, a szociális intézményeink, a sport egyesületeink működését ebben a periódusban.”

Az ülésen a képviselők mindezek mellett döntöttek az idei évi nyilvános elismerések odaítéléséről is, miszerint Pro Urbe Érdeméremben az idei évben Kiss-Iván Anna, horgosi nyugdíjas részesül a közösségért tett eddigi sok éves odaadó munkájáért.

Bővebben:


Nőtt Magyarkanizsa község önkormányzatának a bevétele

Megvan a birkózóakadémia helye

A Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület XXXI. ülésének összefoglalója




Fotó: Puskás Károly építészmérnök