Autómentes nap volt Magyarkanizsán is

2019.09.23.
 

Magyarkanizsa község is minden évben bekapcsolódik az Európai mobilitás hetébe, amely az autómentes közlekedést és a környezettudatos életmódot helyezi előtérbe. A célközönséget a gyerekek képezik, akiknek már egészen ovis kortól azt tanítják, milyen fontos, hogy helyesen és környezetünket kímélve közlekedjenek és éljék mindennapjaikat. Idén a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola udvarán gyülekeztek a gyerekek, ahol először Fejsztámer Róbert polgármester üdvözölte őket, aki aznap ő maga is gyalogosan közlekedett, ezzel is példát mutatva.

– Már fiatal kortól népszerűsíteni kell az egészséges életmódot, ebbe pedig beletartozik az autómentes közlekedés is. Ahogy mondani szokás, a jeles napokat nem azért határozzák meg, mert ez az egy nap befolyásolja az egész évi tevékenységünket, de bízom benne, hogy ez az egy nap mindenkit inspirálhat abban, hogy másképp gondolkodjon a többi napon is.

Az akcióba a község minden tanintézményét bekapcsolták, és minden gyerek neve belekerült a nagy üvegdobozokba, ahonnan kihúzták azt a tíz nevet, akik Magyarkanizsáról egy kerékpárral gazdagabban térhettek haza, melyet az önkormányzat biztosított.

Bővebben:


Tíz kerékpár talált gazdára

Az Európai Mobilitás Hete Magyarkanizsán

Magyarkanizsa is csatlakozott az Európai mobilitás hete rendezvényhez




Fotó: Puskás Károly építészmérnök