Önkormányzati közlemény

2019.09.10.
 

A rendkívüli helyzetek Magyarkanizsa községi törzskara ma, szeptember 10-én megtartotta harmadik és egyben rendkívüli ülését, melyen minden, a törzskar munkája kapcsán érintett intézmény vezetője részt vett. Jelen voltak az önkormányzat és a közigazgatási hivatal, az Elektrovojvodina, a DTD Zenta, a Tiszamenti Vízművek, az Egészségház, a Komunalac, a Vöröskereszt, a Gerontológiai Központ, a tűzoltóegységek és a rendőrállomás képviselői.

Magyarkanizsa község területén a tegnapi erős szél és vihar nem okozott kárt emberéletben, sérültek nincsenek.

A tűzoltóegységek 43 beavatkozást vezettek le – az esetek többségében kidőlt fák miatt, melyek az utakra és épületekre estek Kispiacon, Horgoson, Martonoson és Magyarkanizsán. A helyzetet minden bejelentett esetben helyrehozták, megoldották; a fákat, melyek a vihar következtében az útra dőltek, eltávolították; így a forgalmat sem akadályozta sokáig. A mentési feladatokat mintegy 50 tűzoltó és rendőr végezte, akikhez a NIS Rt. szakemberei és eszközei is csatlakoztak.

A vihar és az erős szél a legnagyobb károkat az áramhálózatban okozta – a villanyoszlopok kidőlése következtében. Áramkimaradás volt Kispiacon, Horgoson, Martonoson és Oromhegyesen. Az Elektrovojvodina dolgozói tegnap 15.00 óra és ma hajnali 01.00 óra között egyfolytában dolgoztak, ugyanis mintegy 20 kidőlt villanyoszlopról, valamint a kidőlt fák által elszakított vezetékről kaptak bejelentést. A javítási munkálatok ma is tartanak, amihez az Elektrovojvodina az újvidéki központból is kért segítséget – további munkaerő és felszerelés formájában.

A magánterületen keletkezett kárt eddig egyetlen polgár jelentette be a Községi Közigazgatási Hivatalban Kispiacról. Ez esetben a felügyelőség már elkészítette a helyszíni jegyzőkönyvet, míg a Komunalac közvállalat ma a közterületek megtisztítását végzi a lehullott faágaktól.

Az önkormányzat kéri a polgárokat, hogy amennyiben tudomásuk van a tegnapi vihar okozta kárról, jelentsék azt a következő telefonszámokon:

-              Elektrovojvodina áramelosztó: 024/619-500 (központ), 024/619-501 (ügyfélszolgálat)

-              Tűzoltóság: 193

-              Egészségház: 874-213 (kérik a polgárokat, hogy a vizsgálatok előtt telefonon érdeklődjenek, mert a diagnosztikai berendezések működése az áramellátástól függ)

-              Rendőrség: 024/625-350

-              Felügyelőségi főosztály: 875-166, 246-os mellék

А keletkezett károk és meghibásodások helyrehozása folyamatosan zajlik minden érintett településen és Magyarkanizsa önkormányzata a polgárok türelmét kéri, mert a javítási munkálatok – különösen az áramhálózaton – időt igényelnek.

 

Magyarkanizsa önkormányzata