Legszebb kenyér-verseny

2019.08.13.
  

A Szent István-nap és Újkenyér-ünnep szervezésével megbízott bizottság

PÁLYÁZATOT HIRDET

a Legszebb kenyér verseny kapcsán

A Legszebb kenyér elnevezésű verseny idén, 2019. augusztus 18-án kerül megrendezésre a Szent István-nap kapcsán, Magyarkanizsán.

A versenyszabályok alapján a kenyeret a rendezvény előtt minden résztvevő otthon készíti el, saját költségén. A versenyre bárki benevezhet, aki a rendezvény napján, augusztus 18-án a városháza előtti kisparkban felállított, az ünnepi kenyereknek fenntartott faházban 15.00 és 18.00 óra között átadja az általa sütött kenyeret és kitölti az előre elkészített adatlapot a következő adatokkal: 1. A kenyeret sütő versenyző neve, illetve egyesület, civil szervezet, magánvállalkozás stb. esetében a szervezet vagy csoport neve. 2. Pontos elérhetőségek: lakhely, cím, telefonszám.

Minden versenyző köteles az eredményhirdetéskor megjelenni a színpadnál 18.45 órakor.

A versenyzők kenyereit 3 tagú zsűri értékeli. A kenyérsütő nevét és egyéb adatait a zsűri tagjai nem ismerik, csak a versenyben részt vevő kenyér számát. A pontozólapon a zsűri 1-től 10-ig terjedő pontszámmal osztályoz az alábbi kritériumok szerint: 1. Kreativitás, 2. Forma, 3. Látvány. A zsűri értékelésére 18.15-kor kerül sor. Utána minden kenyér sütőjének nevét, illetve a szervezet vagy egyesület megnevezését a kenyerek mellé helyezzük, ekkor válik nyilvánossá. Az értékelést a versenybizottság elnöke felügyeli a szervezőbizottság tagjaival és gondoskodik arról, hogy a verseny lebonyolításakor minden a szabályok szerint történjen.

A zsűri döntése alapján kiválasztható három díjazott, akik összetétele a következő kell, hogy legyen: 1 magánszemély, 1 szervezet vagy magánvállalkozás (amely nem foglalkozik iparszerűen kenyérkészítéssel, cukrászattal), 1 professzionális kenyérsütő (magánvállalkozás, amely iparszerűen foglalkozik kenyérkészítéssel, cukrászattal).

A díjazottakat értékes nyeremények várják. Az értékelés után a kenyerek a rendezvény végéig a kijelölt faházakban találhatók.

Részvételi, nevezési díj nincs.

Ha a versenyző nem tartja magát ezekhez a versenyszabályokhoz, a szervezőknek jogukban áll kizárni a versenyből.

Ezek a versenyszabályok a szervezők által történő elfogadásuk napján lépnek hatályba, módosításuk vagy kiegészítésük csak a meghozatalukkal azonos módon lehetséges, érvényesek a rendezvény végéig, 2019. augusztus 19-ig.

Szervezőbizottság