Egyszerűbb az idénymunkások bejelentése

2019.06.12.
  

Értesítés a mezőgazdaság területén idénymunkásokat alkalmazó munkáltatóknak és munkavállalóknak

A Szerb Köztársaság Nemzetgyűlése 2018 júniusában meghozta az egyes tevékenységekben történő idényjellegű egyszerűsített alkalmazásról szóló törvényt (Az SZK Hivatalos Közlönye, 50/18. szám), amelyet 2019 januárjától lehet alkalmazni. A törvény leegyszerűsíti a mezőgazdaságban, erdészetben, halászatban végzendő idényjellegű munkára a munkavállalók alkalmazását és a munkájuk utáni adók és járulékok fizetését azzal a céllal, hogy a munkáltatók számára megkönnyítse az idénymunkások fölvételét, az idénymunkásoknak pedig, hogy munkájukért cserében részesülhessenek az őket megillető összes jogosultságból.

A mezőgazdaságban történő idényjellegű egyszerűsített alkalmazás rendszerének támogatására Magyarkanizsa községben is SZOLGÁLTATÓKÖZPONT létesült, egyebek közt azzal a szereppel, hogy az érdekelteket megfelelő információkkal lássa el, szükség esetén a munkaadókat nyilvántartásba vegye, illetve a munkaadók nevében regisztrálja az idényjellegű munkát vállalókat és aktiválja azoknak az idénymunkásoknak a kérelmeit, akik korábban a portál révén kaptak idénymunkát.

Részletesebb információ kapható a  www.sezonskiradnici.gov.rs internetes oldalon, ahol a részletes használati útmutató is megtalálható és letölthető.

További tudnivalókról érdeklődni lehet személyesen a Városháza  földszinti 17-es irodájában illetve a 024/875-166-os telefon 243-as mellékén vagy a 14-es irodáiban.