Új vízi eszközök a magyarkanizsai fiataloknak

2019.04.18.
  

A magyarkanizsai önkormányzat tíz új kenut, evezőlapátokat, mentőmellényeket, konyhai berendezéseket és konténereket tud beszerezni pályázati támogatás révén a magyarkanizsai fiataloknak, akik már május folyamán kézhez is kaphatják az eszközöket. Az önkormányzat Algyő nagyközség önkormányzatával közösen pályázott 2017-ben az Interreg-IPA CBC Szerbia–Magyarország program keretén belül egy projekttel, amelynek a rövidítése a TISATUR, és amelynek értéke meghaladja a 125 ezer eurót. Tavaly már lebonyolították a közös táborozást, most pedig az eszközöket is sikerül beszerezniük. Az Ökoturizmus és környezetvédelem – Egy hajóban evezünk elnevezésű projekt idei megvalósítandó terveiről Molnár Makai Krisztina számolt be.

– A projekt egyik legfontosabb eleme a tavaly nyári program volt, a másik pedig az idei eszközbeszerzés, amely elsősorban a vízi turizmust hivatott kiszolgálni. Ennek köszönhetően tíz kenut, evezőlapátokat, harminc mentőmellényt és az új kenuk tárolására alkalmas konténereket szerzünk be, valamint további konyhai, tábori eszközöket, hűtőt, tűzhelyet is. Az eszközök beszerzése folyamatban van, szerződéseinket már megkötöttük a potenciális beszállítókkal, és legkésőbb május végén már meg is érkeznek az eszközök. Az elsődleges célközönséget a 10–16 év közötti fiatalok képezik – mondta a projekt egyik fő munkatársa, akitől megtudtuk, hogy bár ezek az eszközök önkormányzati tulajdont képeznek majd, szerződéses alapon, ingyenesen továbbadják majd őket használatra a magyarkanizsai cserkészcsapatnak, amelynek tagjai minden évben nagyon sikeres ifjúsági táborokat szerveznek.

– Elsősorban ökoturizmus és környezetvédelem áll a projektum középpontjában, és azt a korosztályt szólítottuk meg általa, amelynek tagjai érzékenyek ezek iránt a témák iránt. A tavalyi ifjúsági táborban olyan típusú képzések is megrendezésre kerültek, amelyek ezekhez a témákhoz kapcsolódnak és ezeket a célokat hivatottak szolgálni. Ez a korosztály olyan módon viszi tovább a környezetvédelem fontosságának eszméjét, hogy tudják, a hozadékait nemcsak ők fogják élvezni, hanem a gyermekeik is.

Bővebben:


Egy hajóban evezve