Nincs több ázkolódás!

2019.03.20.
 

Magyarkanizsa községben Ilonafaluban és Velebiten készült el két új kis buszmegálló, amit március 11-én az önkormányzat elöljárói is megtekintettek.

Leginkább a diákok veszik igénybe az egyetlen utasszállító vállalat szolgáltatásait, nekik pedig minden bizonnyal jól jön, hogy az esőtől, széltől védett helyen várakozhatnak, míg meg nem érkezik a menetrend szerinti járat. Az idő előrehaladtával mind kevesebben utaznak busszal, és elég gyér is a járat például Magyarkanizsa és Orom között, az általános iskolás diákok azonban nagy számban utaznak azokról a településekről, amelyeken nincs nyolcosztályos oktatás, így például Velebitről is, ahol már az ötödikeseknek is mindennap Magyarkanizsára bejárniuk, csakúgy mint Ilonafaluból. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester örömének adott hangot a beruházás megvalósulása kapcsán, hiszen minden kis lépés, amely a fejlődést és az élhetőbb körülmények megteremtését szolgálja, fontos a község életében.

– Ez egy kisebb beruházás, összességében 600 ezer dinár értékű, ami Velebiten és Ilonafaluban valósult meg. Az önkormányzati fejlesztési politikájának fontos része, amit mindig hangsúlyozunk, hogy a kis közösségek is megtalálják helyi szinten a boldogulásukat – mondta a polgármester, aki előirányozta, hogy a továbbiakban Kishomok és Kispiac kerül sorba, ahol a közeljövőben szintén számíthatnak majd a lakosok olyan buszmegállókra, amely megvédi őket az időjárás viszontagságaitól, ezáltal is némileg kényelmesebbé téve számukra az utazást.

Bővebben:


Nincs több ázkolódás!

Új autóbusz-megállót kapott Velebit és Ilonafalu

Új autóbuszmegállók Magyarkanizsa Községben