Átadták a valamikori Partizan felújított épületét

2018.10.20.
 

A községnapi rendezvénysorozat keretében október 19-én délelőtt hivatalosan is átadták rendeltetésének a valamikori Partizan sport- és szabadidőközpont felújított épületét Magyarkanizsán. Az önkormányzat, a helyi közösség, a sportszövetség és a NIS együttműködése jóvoltából most már a kor igényeinek megfelelő körülmények között sportolhatnak a helybeli fiatalok és az egyesületek tagjai.

Az ünnepi szalagátvágásnál a NIS kőolajipari vállalat képviseletében jelen volt Milan Borenović, a NIS észak-bánáti üzemének igazgatója is, aki üdvözölte a jelenlevőket, majd elégedettségének adott hangot annak kapcsán, hogy ők is részesei lehetnek annak a projektumnak, amely sok örömet szerez majd a gyermekeknek. A rendezvényen a legkisebbek, valamint a Sport Mindenkiért Egyesület és a Partizan Cselgáncsklub tagjai is bemutatót tartottak, igaz, ők csak egy töredékét képezik a létesítményben sportoló gyerekeknek, hiszen az épületet tizenkét egyesület, azaz megközelítőleg háromszázötven fő használja, akiknek nyolcvan százalékát a gyermekek teszik ki.

A valamivel több, mint ötmillió dináros beruházás elegendő volt az energiatakarékos hűtés-fűtés rendszer létrehozására, a megvilágítás és az elektromos rendszer teljes cseréjére, a vízvezetékek korszerűsítésére, a nyílászárók cseréjére, az öltözők és zuhanyzók felújítására és a kerámialapok cseréjére, mindemellett az épületet kívül-belül újrafestették.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester örömét fejezte ki, hogy átadhatták az immáron teljesen felújított helyiséget, ahol a munkálatok hat hónapig tartottak.

– A sportközpontot már évtizedek óta használják a helyiek, és úgy gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes lenne elvégezni az épület teljes felújítását, már csak azért is, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki teljes biztonsággal és kényelemmel vehesse birtokába. A jövő év közepén egy küzdősportokra kialakított termet is tervezünk, ahol minden feltétel adott lesz a felkészülésre egész éven át. Szeretnénk, ha maradna idő a privát felhasználásra is, azok a rekreációval foglalkozó fiatalok és kevésbé fiatalok is teret kapnának itt, akiknek nincs lehetőségük máshol sportolni. Sikerült egy olyan közösségi sportteret felújítani és átadni ma, amely nemcsak a sportkluboknak és a gyerekeknek, hanem minden magyarkanizsai és környékbeli polgárnak is a hasznára válhat – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, a felújított létesítmény által kínált lehetőségek a sportklubok számára különösen nagy jelentőségűek.

 

Bővebben:


A sport fellegvára (is) lehet Magyarkanizsa

Megújult sportközpontnak örülhetnek Magyarkanizsán

Megújult a magyarkanizsai Partizan Sport- és szabadidőközpont

Hivatalosan is megnyílt az új Sport- és szabadidőközpont Magyarkanizsán




Fotó: Puskás Károly építészmérnök