Felszámolásra került a horgosi illegális szemétlerakó

2018.10.09.
 

A magyarkanizsai önkormányzat és a Komunalac Kommunális Közvállalat közbenjárásának köszönhetően október 5-én felszámolásra került a szeméthegy, amelyet hosszú idő óta halmoznak a Horgos központjától nem messze lévő területen.

Az ott élők arra panaszkodtak, hogy ellepik őket a patkányok, nincs hová vinniük a szemetet, így jobb híján ők maguk is abba a kupacba gyűjtik, ahová mindenki más. Az illegális szemétlerakó felszámolásánál jelen volt a magyarkanizsai önkormányzat környezetvédelemmel megbízott tagja, Radomir Milojević is, aki hangsúlyozta, Magyarkanizsa azon ritka községek közé tartozik, ahol nincs illegális szeméttelep, ám ilyenkor, ha mégis tudomásukra jut egy-egy ilyen eset, igyekeznek minél gyorsabban reagálni, és orvosolni a problémát, amely az emberi felelőtlenség miatt alakult ki. Hozzátette, a megoldás pedig az lesz, hogy folyamatosan ellenőrzés alatt tartják a helyet, hiszen törvényellenes a szemét ilyen módon történő tárolása.

Pálfi Ervinnek, a kommunális közvállalat igazgatójának elmondása szerint az önkormányzattal karöltve készek arra, hogy felszámolják az illegális hulladéklerakókat, és amennyiben még van ilyen a község területén, azt az illetékes felügyelőségnél lehet bejelenteni.

Bővebben:


Felszámolták a szeméthegyet




Fotó: Puskás Károly építészmérnök