Tragikus és egyben felemelő

2018.10.08.
 

Magyarkanizsán a Nagytemetőben, az aradi vértanúk faragott táblája előtt emlékeztek meg a szabadságharc összes hőséről október 6-án a magyarkabnizsai nagytemetőben. Koszorúzással egybekötött emlékműsorral tisztelegtek a megjelentek. A Cifraszűr vegyes kórus előadásában elhangzott a Himnusz és a Szózat, ezután Kávai Szabolcs történelemtanár mondta el ünnepi, nem megszokott beszédét, aki Gróf Vécsey Károly életútját és tetteit taglalta.

A rendezvényen Schweidel fogságáról szóló naplójából olvasott fel Nadrljanski Tornai Erika, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény igazgatója.

A tiszteletadás jeleként az elöljárók elhelyezték a kegyelet koszorúit, méltóképp megemlékezve az aradi vértanúkról.

Az eseményen az emlékezés koszorúit a magyarkanizsai önkormányzat nevében Fejsztámer Róbert polgármester helyezte el, majd dr. Szegedi Piroska, Magyarország szabadkai főkonzulátusának képviselője. A Magyar Nemzeti Tanács nevében Nyilas Leonov Anita alelnök és a Magyar Összefogás lista jelöltje Bajusz Koncz Ágnes koszorúzott. Az eseményen képviseltette magát továbbá a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, a helyi közösség nevében Lackó Róbert, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői.

 

Bővebben:


Tragikus és egyben felemelő

Magyarkanizsán a Nagytemetőben emlékeztek meg a szabadságharc összes hőséről




Fotó: Puskás Károly építészmérnök