A községben eddig nem okozott nagyobb károkat az eső

2014.05.15.
  

Magyarkanizsa község területén a lehulló nagymennyiségű csapadék és az erős szél nem okozott az elmúlt 24 órában nagyobb károkat – bár az éjszaka során néhány fa kidőlt és vezetékeket szakított el, de az Elektrovojvodina munkatársai és a hivatásos tűzoltók szanálták a problémákat.

A Tisza vízszintje alacsonyabb a májusi átlagnál, ezért akadálytalanul fogadja a befolyó kanálisok vizeit. A zsilipek hétfő óta nyitva vannak, ugyanakkor a pumpák beindítására még sehol sem volt szükség.

A magyarkanizsai önkormányzat megtett minden előkészületet annak érdekében, hogy az eső ne okozzon gondott egyik településünkön sem: bekapcsolta az előkészületi munkákba Magyarkanizsa Község Településrendezési Közvállalatát, a Komunalac Kommunális Közvállalatot és a DTD-t, akik az elmúlt napokban már megtisztították a vízelvezető árkokat és gyűjtőkanálisokat.

A Településrendezési Közvállalat tegnap, május 14-e óta állandó telefonos ügyeletet tart: a polgárok bejelentéseit az esetleges esővízelvezetési gondokkal kapcsolatban a 873-190-es számon fogadják, míg a tűzoltókat a 4 877-107-es telefonszámon akkor értesítsék, amennyiben kidőlt fák nehezítik vagy teszik lehetetlenné a közlekedést.