Községnapi fotópályázat „Az éltető víz”

2018.10.05.
 

Magyarkanizsa önkormányzata fotópályázatot hirdet „Az éltető víz” címmel.

Magyarkanizsa község egyik ezévi nyertes határon-átnyúló IPA projektuma a Cultstream – A víz új kultúrája elnevezésű projektum.

A projekt fókuszában a dél-alföldi és észak-bácskai, bánáti régió meghatározó folyója, a Tisza áll, amely évszázadokon át fontos kereskedelmi útvonalnak számított. Összekötötte az itt élő népeket, megélhetést biztosított számukra, ugyanakkor állandó küzdelemre is késztette az árvizektől fenyegetett lakosságot. Ma, a globális felmelegedés korszakában a Föld édesvízkészletének megóvása, a termőterületek elsivatagosodása, az időjárási szélsőségek, új kihívások elé állítják korunk társadalmait, így a régióban élőket is.

Ennek apropóján és a Községnap programsorozat keretében kerül meghirdetésre a fotópályázat, melynek alkotásait a Művészetek Háza előcsarnokában állítjuk ki az október 20-án, a község napján megrendezésre kerülő ünnepség keretében 17.30 perckor.

TÉMA: A fotókon megjelenhet a Tisza, illetve községünk más élővize. De Az éltető víz téma keretében az ivóvíz, annak tisztasága, megőrzésének fontossága is szerepelhet a fotókon.

JELENTKEZŐK: A pályázatra olyan fiatalok és magukat fiatalnak valló amatőr és profi fotósok jelentkezését várjuk, akik jelenleg Magyarkanizsán vagy a község valamely településén élnek, illetve innen származnak és még mindig kanizsainak tekintik magukat.

KORHATÁR 1: 15-25 éves korig.

KORHATÁR 2: 25 éves kor felett.

FOTÓK: A fotókat digitális változatban várjuk JPG formátumban, 300 dpi felbontásban, minimum 1 MB méretben. A pályázatra minimum 1, maximum 5 db fotóval lehet pályázni.

NYEREMÉNY: minden pályázó minimum 1 fotóját kiállítjuk, a legjobb fotót készítők (korkategóriánként 1-1) PÉNZJUTALOMBAN részesül.

ZSŰRI: A fotókat szakmai zsűri elemzi, értékeli, és választja ki a legjobbat.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2018. október 12.

A pályázat eredményéről a fotópályázat kiírója minden pályázót e-mailben értesít.

A fotókiállítás költségeit Magyarkanizsa község vállalja.

 

A képeket a rka@sks.co.rs email címre várjuk a következő adatokkal együtt (csillaggal jelölt kötelező, csillag nélküli opcionális)

*NÉV:

*KOR:

*LAKHELY:

*SZÜLETÉSI HELY:

*E-MAIL CÍM:

*MIKOR ÉS HOL KÉSZÜLT A FOTÓ?

FOTÓ CÍME:

*Az e-mail TÁRGYA „FOTÓPÁLYÁZAT: ÉLTETŐ VIZEINK” legyen.

FONTOS, hogy a hiányos adatokkal ellátott pályázatot nem tudjuk elfogadni!

 

Kérdés, információ:

Erdélyi Tóth Edit, 024 4 879 200

rka@sks.co.rs