Bemutatta a polgármesternek diplomamunkáját Sziveri Réka

2018.08.13.
 

Sziveri Réka két hete diplomázott a Pécsi Tudományegyetemen mint építészmérnök, a diplomamunkája pedig a magyarkanizsai Vigadó felújítása volt, a 21. század szakmai elvárásainak megfelelően. A fogadásra a diplomamunka megvédéséhez szükséges molinókkal és makettel érkezett, amelyeken keresztül bemutatta a felújított Vigadót és annak környezetét az ő jövőképe alapján. Sziveri Réka, építészmérnök, Magyarkanizsa: „Ez egy régen kávézó, bálteremként funkcionált, és egy multifunkcionális tervet is alakítottam ki, ami által fesztiválok, bálak, rendezvények, koncertek, olvasóterem, illetve fedett köztérként is funkcionálni tud az épület.”

A magyarkanizsai parkban található Vigadó 1894-ben épült, jelenleg nagyon romos állapotban van, műemlékvédelem alatt áll, és mivel állami tulajdonban van a rekonstrukciója sem egyszerű.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Természetesen azért tudni kell a Vigadóról, hogy csak az állagmegőrzése a Szabadkai Műemlékvédő Hivatal számításai szerint nagyjából fél millió euróba kerül. Ez hatalmas összeg beruházásként is, erre befektetőt találni csak akkor lehet, ha a mögöttem lévő tervek alapján is olyan kereskedelmi, vagy üzleti tartalommal és kapacitásokkal is bír, amik természetesen egy befektetőnek megérné, másrészről pedig az önkormányzat mindig keresi azt a pályázati forrást, amiből legalább elindíthatná ezt a projektet.”

Fejsztámer Róbert hozzátette, szeretnék a Vigadó felújítására a befektetők, források keresését megindítani már 2019 elején, emellett fontosnak tartják a fiatalos lendület, a kreativitás beépítését Magyarkanizsa turizmusába és fejlődésébe.

Bővebben:


Bemutatta a magyarkanizsai polgármesternek diplomamunkáját Sziveri Réka

Újabb tervek a magyarkanizsai Vigadóra

Polgármesteri fogadás


Újabb tervek a magyarkanizsai Vigadóra



Fotó: Puskás Károly építészmérnök