Kapunyitás a magyarkanizsai strandon

2018.06.20.
 

Hivatalosan is megkezdődött a fürdőidény Magyarkanizsán. Noha a Tisza vizének hőmérséklete már egy ideje alkalmas a fürdőzésre, és sokan már egy-két hete rendszeresen úsznak is a folyóban, a városi strandot június 15-e helyett csak ma nyitották meg a nagyközönség előtt, az elmúlt napok esői és zivatarai miatt előbb ugyanis nem sok értelme lett volna.

A mai megnyitón a községi illetékesek számoltak be az újságíróknak azokról az újdonságokról, amelyek az idén várják a magyarkanizsai strandra érkezőket.

„Idén tavasszal rengeteg munkát fektettünk abba, hogy a strandot szebbé, kényelmesebbé, vonzóbbá tegyük” - mondta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere. „Különösen a medence környékének a rendezésére figyeltünk oda, amit az idegenforgalmi minisztérium jóvoltából tudtuk megvalósítani. Nem csak a medencéket, hanem a strand egész területét rendbe tettük és korszerűsítettük, mégpedig annak érdekében, hogy minden korosztály, minden időben megtalálja itt a helyét, akár csak egy délutánra, akár egy hosszú hétvégére, akár szabadsága eltöltésére érkezik hozzánk. A strandon illetve környékén szobákat talál, de ha akar sátorozhat vagy lakókocsijával az autóskempingben töltheti el napjait. Éttermekben sincs hiány, válogathat bárki kedvére. aki pedig esetleg a foci VB miatt inkább otthon maradna, annak elmondjuk, hogy egy külön sátrat állítottunk fel a strandon, ahol tévén követhetők a mérkőzések, úgyhogy a labdarúgó szurkolók sem maradnak le semmiről. A medencén kívüli területen is megdupláztuk a napernyők számát, friss homokkal töltöttük fel a sportpályákat, közben kizöldültek a kalákában felépített fűzépítmények is, amelyek hamarosan árnyékot is biztosítanak majd a strandolóknak. Felújítottuk a mellékhelyiségeket, a tusolókat, kis konyhát is kialakítottunk a kempingezők részére, stabilizáltuk és bővítettük az áramszolgáltatást, tehát igyekeztünk gondolni mindenre, ami a nyári strandidényben fontos lehet itt az embereknek. Úgy gondolom, hogy az idén a magyarkanizsai strand egy integrált élményt tud nyújtani mindenkinek. ”

A strandot a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat készítette elő és működteti is a nyári strandidény alatt.

„A két évvel ezelőtt felújított és modernizált, élményelemekkel bővített termálvizes medencében, a csúszda medencéjében és a gyermekpancsolóban is 27 fokos víz várja a fürdőzőket. A medence köré napozóágyak, napernyők, padok kerültek, hogy az eddiginél is nagyobb kényelmet biztosítsanak az oda látogatóknak. Hétfő kivételével a medence minden nap 9 és 19 óra között üzemel. A hét első napján leengedjük a vizet és a medence tisztítása, fertőtlenítése után tiszta vízzel töltjük fel újra. A medence vize szép tiszta, de rendszeresen végezzük a vízelemzést is, hogy semmi baj ne történhessen. A kerítés mellé virágokat ültettünk, kívül és belül is elhelyeztünk egy-egy öltözőkabint, a medencéhez négy képzett úszómestert biztosítottunk, akik amellett, hogy ügyelnek a fürdőzők biztonságára, elsősegélynyújtásra is ki lettek képezve. Cégünk nem csak a medencék rendjére és tisztaságára, hanem az egész strandra felügyel, az első vendéglátóipari objektumtól az autós kempingtábor végéig. A belépődíj a medence területére 3-tól 6 éves korig 70, azon fölül 150 dinár, de ha nagyobb, legalább 10 fős gyermekcsoport érkezik, akkor ők 100 dináros belépődíjat fizetnek. A medence kapacitása 250 fő és elsősorban a gyerekek igényeinek kielégítésére szolgál” - hallottuk Pálfi Ervintől, a Komunalac igazgatójától.

Bővebben:


Kapunyitás a magyarkanizsai strandon

Magyarkanizsán is megkezdődött a strandszezon

Magyarkanizsán is megkezdődött a strandszezon – Info Tv

Legjobb a nyár!


A fürdőzésnek nincs akadálya!



Fotó: Puskás Károly építészmérnök