Szerbiában először Magyarkanizsán kerül felállításra az Európa-labirintus

2014.05.07.
 

А szabadkai székhelyű Helyi Demokrácia Központ a magyarkanizsai önkormányzattal, a Tisza-menti Információs Fejlesztési Központtal valamint a magyarkanizsai Ifjúsági irodával karöltve, Európa-napi ünnepséget szervez Magyarkanizsán május 8-án a városháza előtti kisparkban.

 

Az esemény elsődleges célja, hogy növelje a polgárok tudatosságát az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseket illetően.

Ez alkalommal a polgároknak lehetőségük lesz több információt szerezni az Európai Unióról és tagállamairól, az EU intézményeiről, valamint azokról az értékekről, amelyeket az Európai Unió támogat promóciós anyagok útján, valamint egy interaktív kvíz segítségével. Az EU-t érintő kérdések megválaszolásával, a polgároknak végig kell járniuk az utat a felállított EU labirintusban. A legsikeresebbek jelképes díjat kapnak EU-útlevél formájában.

 

Az EU Labirintust a budapesti Európai Ház szervezet biztosította, amely 2012 során tíz EU-s városban promotálta és tájékoztatta az embereket az EU bővítési politikájáról a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban.

 

Az esemény támogatói: Sport- és Ifjúsági Tartományi Titkárság, Szabadka Városa, szabadkai Szabad Egyetem, Magyarkanizsa község, a magyarkanizsai Ifjúsági iroda, Tisza-menti Információs Fejlesztési Központ, Topolya község, a topolyai Ifjúsági iroda, Topolya Község Fejlesztési Társulása, Európai mozgalom.

 

Az Európa-labirintus hivatalos megnyitója 2014. május 8-án 11.30 órakor lesz a magyarkanizsai városháza előtt.