Magyarkanizsaiak Nagykanizsán

2014.04.29.
 

Április 24-e és 26-a között a magyarkanizsai önkormányzat küldöttsége részt vett a sorrendben 20. Nagykanizsai Városnap alkalmából szervezett rendezvénysorozaton. A két Kanizsa már  2007. óta testvérvárosként jegyzi egymást, és egyes területeken sikeres együttműködés alakult ki az évek során a két város között.

Az idei nagykanizsai városi ünnepségen Magyarkanizsát Tóth Vilmos, a Magyarkanizsai Községi Tanács városrendezéssel, idegenforgalommal és vendéglátással megbízott tagja, valamint Sátai Róbert tájékoztatási tanácsos képviselte. A küldöttség tagja volt még Nadrljanski Tornai Erika, az Info TV fő- és felelős szerkesztője is.

Sátai Róbert szerint rendkívül sikeres és hasznos volt a nagykanizsai látogatás, hiszen szakmai találkozókra is sor került. Körvonalazódik az együttműködés a nagykanizsai Kanizsa TV és a magyarkanizsai Info TV között, valamint mindkét város rendlkezik hetilappal, amelyek esetében szintúgy elképzelhető a szakmai tapasztalatcsere.

Tóth Vilmos főként az építészeti, városrendezési és területfejlesztési kérdések tekintetében folytatott tárgyalásokat Nagykanizsán, de az idegenforgalmi és a rendezvényszervező szakemberekkel is történtek megbeszélések a két város együttműködéséről, programjainak összehangolásáról.


https://www.youtube.com/watch?v=YtxrTU23COQ