Hamarosan befejeződik a vízvezeték-hálózat felújítása

2017.12.06.
 

A kivitelező horgosi Tisza Menti Vízművek Közvállalat dolgozóinak még mintegy 300 méternyi szakasz maradt hátra, hogy végig érjenek a Tito marsall utcán, ami egyben az adorjáni vízhálózat felújítási munkálatainak a végét is jelenti majd. A három szakaszban megvalósított rekonstrukció öt-hat évvel ezelőtt kezdődött. A befejezés előtt álló harmadik fázis, melynek során 2,5 kilométer hosszú azbeszt-cement csővezetéket cseréltek polietilénre, mintegy 7 és fél millió dinárba került. A beruházáshoz szükséges pénzeszközöket a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság valamint a magyarkanizsai községi önkormányzat közösen biztosította – hangzott el a kedden délután megtartott helyszíni sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, Marko Ždero, a magyarkanizsai Községi Tanács kommunális ügyekkel és közművekkel megbízott tagja, Vesna Markotić, a kivitelező cég igazgatója és Takács József, a közvállalat karbantartási részlegének vezetője is.

Fejsztámer Róbert elégedettségének adott hangot, hogy a munkálatok befejezésével az adorjániak az eddiginél egészségesebb, tisztább vizet fogyaszthatnak majd, ugyanakkor nagyon fontosnak tartja, hogy a község minden településén történjenek hasonló jellegű fejlesztések.

“Örülök, hogy önkormányzatunknak rendre sikerül olyan beruházásokat megvalósítania, amelyek a polgárokat szolgálják, mint ahogyan az az idén is sikerült, hisz megközelítőleg 20 millió dinár értékben tudtunk hasonló jellegű beruházásokat eszközölni községünk településein. Elégedett lennék, ha minden évben követni tudnánk ezt a tempót, minden évben tudnánk valamennyit hozzárakni darabonként a község ilyen jellegű infrastruktúrájához, és akkor itt még nem is említettem a magyarkanizsai szennyvíztisztítót, ami szintén az elkövetkező két-három évben kell, hogy kiépüljön, akkor úgy gondolom, hogy Magyarkanizsa község ezen a területen is vezető szerepet tud betölteni. Terveink szerint legközelebb Kispiac Szabadka felőli része valamint Martonos egyes területei kerülnek sorra, ahonnan már jelezték nekünk ilyen irányú igényeiket.” - mondta Fejsztámer Róbert a sajtótájékoztatón.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy ezekhez a beruházásokhoz a jövőben is tudnak majd tartományi és köztársasági támogatást kapni, Amennyiben ez sikerül, a községnek csak annyi dolga marad, hogy időben kidolgozza a megfelelő tervdokumentációt és meghatározza a prioritásokat, amelyek a helyi közösségeknek és a polgároknak a legfontosabbak.

Bővebben:


Hamarosan befejeződik a vízvezeték-hálózat felújítása

Korszerű vízhálózatot építenek

Vízvezeték-rendszer felújítása Adorjánon


Végéhez közeledik az adorjáni vízvezeték-hálózat felújítása



Fotó: Puskás Károly építészmérnök