Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester húsvéti köszöntője

2014.04.17.
 

Tisztelt polgártársaim!

A nagyhéten gondolataink egyre többet forognak a húsvét körül. Egyre többet gondolunk a feltámadásra, arra az emberfeletti tettre, mellyel Jézus megváltotta az emberiséget bűneitől.
A böjti időszak csendre, befelé fordulásra int bennünket, utolsó hetében pedig már lelkünkbe férkőzik a megnyugvás, a remény.
A húsvét a keresztény világ egyik legnagyobb ünnepe, vallásunk tartóoszlopa. Megerősíti hitünket abban, hogy minden küzdelemnek megvan az oka, az értelme és végül a jutalma.
Megerősít bennünket abban, hogy jobb jövő vár ránk, mint amit magunk mögött hagytunk.
A család ünnepe is, hiszen az ünnephez kötődő szokások összekovácsolják a generációkat és egész közösségünket. Gondoljunk csak a tojásfestésre, a közös ünnepi ebédre, a locsolkodásra.
Szívből kívánom mindannyiuknak, töltsék a húsvétot szeretteik körében és varázsolják olyanná, mint amilyennek azt megálmodták. A hagyományokat megőrizve és gyermekeinkre átörökítve.
Az ünnep töltsön fel mindannyiunkat reménnyel, bizalommal, energiával és kitartással, hogy utána a hétköznapokban egymásra jobban odafigyelve és megerősödve tovább dolgozzunk családunkért, önmagunkért, közös jövőnkért.
Kívánok mindannyiuknak áldott, békés húsvéti ünnepeket!


https://www.youtube.com/watch?v=whrPwiPWK1s

https://www.magyarszo.rs/hu/2311/vajdasag_magyarkanizsa/110379/Nyilas-Mih%C3%A1ly-h%C3%BAsv%C3%A9ti-k%C3%B6sz%C3%B6nt%C5%91je.htm