Dűlőutak javítása

2017.09.28.
 

Magyarkanizsa községben a földesutak javítását napjainkban végzik, jórészt a községi költségvetésből, illetve pályázat útján nyert pénzből. Szeptember 25-én éppen Kispiac határában zajlottak a munkálatok. Mandić Tibor terepfőnök vázolta a munka menetét, de Pálfi Ervin, a Kommunális Közvállalat igazgatója is részt vett a terepszemlén, mivel ez a vállalat felügyeli a munkálatok menetét.

Huzsvár Ervin, a községi tanács gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tagja kifejtette:

– Községünkben az idei költségvetésben 8,8 millió dinárt irányoztunk elő földesutak javítására. Ennek az összegnek egy részét felhasználtuk önrészként, és pályázat útján Tartományi Mezőgazdasági Titkárságnak köszönhetően még 3,5 millióval tudtuk ezt az összeget megnövelni. Eddig három kataszteri községben tudtunk javításokat végezni. Oromon már ezek a munkálatok megtörténtek, most Kispiac van soron, ezt követően pedig Horgoson folytatódnak. Több mint két kilométer út rendbetételére lehet számítani. A továbbiakban pedig már a munkálatok második fázisát tervezzük, most folyik a közbeszerzés. Azt, hogy mely utak lesznek még megjavítva, azt a helyi közösségek elnökeinek és tanácstagjainak javaslatára fogjuk eldönteni.

Huzsvár arra is fölhívta a figyelmet, hogy 400 ezer dináros összeg áll a mezőgazdasági termelők rendelkezésére, akik pályázhatnak, ha összefognak, és dűlőutakat javítanak. A községnél kérvényezhetik az üzemanyagköltség megtérítését, kataszteri községenként ötvenezer dinár értékben. Ez a lehetőség november 15-éig áll rendelkezésre.

Bővebben:


Dűlőutak javítása

Javítják a kispiaci nyári utakat

Folytatják az útjavítási munkálatokat Magyarkanizsán

Földesutak javítása




Fotó: Puskás Károly építészmérnök