Augusztus 12-én marathon Magyarkanizsán

2017.08.09.
  

A 36. Nemzetközi Úszó- és Futómaraton megrendezésére Magyarkanizsán 2017. augusztus 12-én kerül sor. A magyarkanizsai önkormányzat által a kiemelt jelentőségű rendezvények közé sorolt, több évtizedes hagyományal rendelkező versenyen hagyományosan részt vesznek – az aktív és szabadidősportolók mellett – óvodás és iskolás korú, tanulási nehézséggel küzdő és fogyatékkal élő gyerekek is. Ebben az évben mintegy 700-900 résztvevőre számítunk főleg a Vajdaságból, de minden évben szép számmal érkeznek magyarországi versenyzők is. Idén a két sportágban (futás és úszás), a 7 különböző versenytávon, összesen 48 férfi és női kategóriában, valamint csapatversenyben hirdetünk eredményt és mindegyik esetében a maraton serlegével jutalmazzuk az első három díjazottat. Az égetett kerámiából készült (30, 25 és 20 cm magas) serlegeket az Együtt veled – értük Értelmi és Testi Fogyatékosk rdekeit Segítő és Védő Egyesület védencei készítik szeretettel az egyesület műhelyében, önkéntes művészek segítségével.

A szervezőbizottság idén döntést hozott, hogy a három fő versenyszámban (3 km-es úszás, futás 10,5 és 22 km-en) ajándékkal jutalmazza a 10 abszolút győztest (korosztálytól függetlenül, de a női és férfi kategóriát külön-külön összesítve, tehát összesen 60 versenyzőt) az elért eredményért.

A verseny hagyományos díjai idén is átadásra kerülnek: a legfiatalabb és legidősebb versenyzőnek – úgy úszásban, mint futásban.

Most először a 36 éves maraton történetében a résztvevőknek lehetőségük lesz részt venni egy sajátos aquatlon versenyben is. Mivel Magyarkanizsán a rendezvény hagyományai szerint ugyanazon a napon zajlik az úszás és a futóverseny is, ezért a legelszántabb versenyzők bejelentkezhetnek a 3 km-es úszásra és a 22 km-es félmaratonra is. Remek lehetőség ez a felkészülésre a triatlon szerelmeseinek! Az első három helyezett aquatlonista tárgyi ajándékot kap a támogatók jóvoltából.

Ezévi újdonság a csapatverseny is. A csapatok legalább 8 tagot kell, hogy számláljanak, akiknek ugyanarra a versenyszámra és ugyanarra a távolságra kell benevezniük. A maraton végeztével összesítésre kerül a csapat legjobb eredményt elért 8 tagjának versenyideje. Így a rendezvény végén kiderül, hogy melyik az a három nyolcfős csapat, mely a legjobban teljesített. Számukra a szervezők nem mindennapi ajándékkal készülnek: magyarkanizsai hétvége a 8 csapattag részére, melynek keretében Tiszai sétahajózást, a magyarkanizsai Gyógyfürdő wellness szolgáltatásait (medencék, szauna, jakuzzi) és a Delta Aeroklub jóvoltából sportrepülést (a légköri és időjárási viszonyoktól függően motoros sárkányrepülést vagy tandem repülést vagy motoros siklóernyőzést) vehetnek igénybe.

A részvételi díj 600 dinár (az online regisztrációval rendelkező versenyzőknek helyszíni befizetéssel vagy folyószámlára való előzetes befizetéssel). A bejelentkezés a trka.rs weboldalon történik, ahol fel van tüntetve minden információ a bejelentkezéssel és befizetéssel kapcsolatban. A részvételi díj ellenében a szervező minden résztvevőnek, aki célba ér érmet, a maraton logójával ellátott pólót, az időméréshez szükséges chipet, frissítőt, a célban vizet és gyümölcsöt, zárt és biztosított versenyútvonalat, egészségügyi szolgálatot, az úszóknak ebédet, a futóknak vacsorát (pljeskavica, csapolt sör, limonádé) biztosít.

A szervezők segítenek a szállásfoglalásban is, azokban az esetekben, amikor a versenyzőknek erre szükségük van a maratont megelőzően vagy azt követően – vagy a Tisza-parti sátortáborban vagy Magyarkanizsa más szálláshelyein.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: www.maratonkanjiza.rs  064/806-21-28 facebook/maratonkanjiza

Bővebben:


Augusztus 12-én tartják a 36. Nemzetközi futó- és úszómaratont

Készülnek a maraton serlegei

Maratoni lázban ég Magyarkanizsa

Ha augusztus, akkor kanizsai maraton!