Legszebb kenyér verseny

2017.08.08.
 

A Legszebb kenyér elnevezésű verseny idén, 2017. augusztus 20-án kerül megrendezésre a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep keretében, Magyarkanizsán.

A versenyszabályok alapján a kenyeret a rendezvény előtt minden résztvevő otthon készíti el, saját költségén. A versenyre bárki benevezhet, aki a rendezvény napján, augusztus 20-án a városháza előtti kisparkban felállított, az ünnepi kenyereknek fenntartott faházban 15.00 és 18.00 óra között átadja az általa sütött kenyeret és kitölti az előre elkészített adatlapot.

Minden versenyző köteles az eredményhirdetéskor megjelenni a színpadnál 18.45 órakor.

A versenyzők kenyereit 3 tagú zsűri értékeli. A kenyérsütő nevét és egyéb adatait a zsűri tagjai nem ismerik, csak a versenyben részt vevő kenyér számát. A pontozólapon a zsűri 1-től 10-ig terjedő pontszámmal osztályoz az alábbi kritériumok szerint: 1. Kreativitás, 2. Forma, 3. Látvány. A zsűri értékelésére 18.15-kor kerül sor. Utána minden kenyér sütőjének nevét, illetve a szervezet vagy egyesület megnevezését a kenyerek mellé helyezzük, ekkor válik nyilvánossá. Az értékelést a versenybizottság elnöke felügyeli a szervezőbizottság tagjaival és gondoskodik arról, hogy a verseny lebonyolításakor minden a szabályok szerint történjen.

A zsűri döntése alapján kiválasztható három díjazott, akik összetétele a következő kell, hogy legyen: 1 magánszemély, 1 szervezet vagy magánvállalkozás (amely nem foglalkozik iparszerűen kenyérkészítéssel, cukrászattal), 1 professzionális kenyérsütő (magánvállalkozás, amely iparszerűen foglalkozik kenyérkészítéssel, cukrászattal).

A díjazottakat értékes nyeremények várják. Az értékelés után a kenyerek a rendezvény végéig a kijelölt faházakban találhatók.

Részvételi, nevezési díj nincs.



A Legszebb kenyér pályázat teljes szövege