Önkéntes katonai szolgálat és altiszti tanfolyam

2017.08.04.
 

A Védelmi Minisztérium nagykikindai központja értesíti a férfi és női érdeklődőket, hogy továbbra is nyitott a nyilvános pályázat az önkéntes fegyveres katonai szolgálat és az altiszti tanfolyam jelöltjei számára.

A pályázatra olyan 19 és 30 év közötti, szerb köztársaságbeli állampolgárok jelentkezhetnek, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.

Az önkéntes fegyveres katonai szolgálatra a jelentkezési ív kitölthető a Védelmi Minisztérium nagykikindai központjában (Nagykikinda, I. Péter király utca 37). A jelentkezési ívhez mellékelni kell az iskolai végzettségről szóló oklevél fénymásolatát (az eredeti felmutatásával), önéletrajzot és az egészségügyi karton kivonatát (a kivonat nyomtatványa a központban vehető át).

A jelentkezést követően a jelöltek katonai szolgálatra való egészségügyi megfelelőségét orvosi vizsgálat állapítja meg. A katonai szolgálatra megfelelő jelöltekkel a Védelmi Minisztérium szerződésben rögzíti a szolgálatra vonatkozó kölcsönös jogokat és kötelezettségeket. A szerződéskötést kiképzés követi Szerbia Katonasága valamelyik kiképzőközpontjában (Zombor, Valjevo vagy Leskovac), az altiszti tanfolyam hallgatóit pedig a belgrádi Katonai Akadémiára vagy a Katonai Orvosi Akadémiára irányítják.

A katonai szolgálat ideje 6 (hat) hónap és ez idő alatt biztosítva van:

– útiköltség-térítés a bevonulásra és a leszerelés utáni hazautazásra;

– a védelmi miniszter által megállapított havi pénzbeli juttatás;

– egyészségügyi biztosítás a Szerbia Katonasága állományára vonatkozó előírások szerint;

– szállás és étkezés, katonai ruházat és lábbeli.

A pályázat teljes szövege és bővebb tájékoztatás a Védelmi Minisztérium honlapján (www.mod.gov.rs) olvasható, vagy a Védelmi Minisztérium nagykikindai központjában kapható a 0230/442-246 telefonszámon.

 

Védelmi Minisztérium Központja

Nagykikinda