Megtartotta 10. ülését a képviselő-testület

2017.04.20.
 

A magyarkanizsai községi képviselő-testület április 13-i ülésének napirendjén huszonhét pont szerepelt. A kérdések és indítványok is visszakerültek a napirendi pontok közé, s ezek újabb alkalmat adtak az ellenzék kérdésfelvetéseire.

Így az ülés több órán keresztül tartott ismét, mint ahogy az lassan most már megszokottá válik Magyarkanizsán.

A napirendi pontokat kivétel nélkül elfogadták: a rendeletjavaslatokat a község lakásaival való rendelkezésről és az önkormányzati alapítású cégek és intézmények tavalyi munkájáról szóló jelentéseket. Kinevezésekre is sor került, mégpedig a Szociális Központban, ahol igazgatóváltás történik. Barát Kljajić Tímea családi okok miatt kérte felmentését, és a helyére Telek Krisztina pszichológus kerül majd, valamint a szociális-, gyermek-, harcos és rokkantvédelmi tanács élére Utasi Jenő került, a művelődési és oktatási tanács elnökhelyettesévé pedig dr. Bende Ilonát nevezték ki.

A kibővített napirendi pontok között szerepelt az oromi idegenforgalmi sportüdülő komplexum részletes szabályozási tervének a kidolgozása, ami reményt ad arra, hogy az utóbbi években igencsak nagy népszerűségnek örvendő szélmalom és környéke végre igazi turistacsalogatóvá, élhető és élvezhető környékké váljon.

A kérdések között felvetődött a téma, hogy van-e, és ha igen, mennyi az adóssága az önkormányzatnak. Erre a protokoll szerint a következő ülésen kaphat választ az ellenzék.

Fejsztámer Róbert polgármester hangsúlyozta: emberfeletti munkát végeznek azok a szakemberek, akik az ülésen beszámoltak tevékenységükről. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a kivonult képviselők nem vettek részt az ülésen, és nem tudtak hozzászólni a napirendi pontokhoz.

Bővebben:


Kivonulással kezdődött az ülés

A Magyarkanizsai Közégi Képviselő-testület 10. ülése – összefoglaló


Foghíjas összetételben ülésezett a községi képviselő testület



Fotó: Puskás Károly építészmérnök