Magyarkanizsán nem lesz befogadóközpont!

2016.10.27.
 

A felröppenő híresztelések és álhírek cáfolása érdekében – amelyek arról szóltak, hogy Magyarkanizsa községet ismét elárasztják a migránsok, és a vásártéren befogadóközpontot létesítenek – Lackó Róbert, az önkormányzat migránsüggyel megbízott koordinátora, sajtótájékoztatót tartott, melyen a következőket mondta:
– A találgatások elkerülése érdekében elmondható, hogy a napokban megkezdődtek a munkálatok a vásártéren, a migránsok jelenlétekor felállított kerítések lebontására most került sor, a vásárteret ugyanis újjáépítik, méghozzá a nemzetközi segélyszervezet, az UNDP jóvoltából. Hét és fél milliós szerződést kötöttünk, és a kivitelezők már a napokban várhatóak, hogy ténylegesen megkezdjék az építési munkálatokat. Új kerítést, új feltöltött utakat és parkolókat, megvilágítást fognak létrehozni ezen a területen, amivel új tartalmakat, szép környezetet kap a vásártér, ahol tavaly még áldatlan állapotok uralkodtak. Tavaszra már minden bizonnyal a réginél is szebb arcát fogja mutatni a magyarkanizsaiaknak ez a terület. Folyamatosan követjük, pontosan tudjuk, napról napra hány migráns tartózkodik a község területén, a határzónában, összeköttetésben állunk az illetékesekkel – mondta.
Magyarkanizsa neve jelen esetben tehát csak véletlenül kerülhetett szóba, hiszen Nagykikindán, Šiden, Tutinban, Loznicán, Szabadkán igen, de Magyarkanizsán nem lesz befogadó központ!

Bővebben:


Magyarkanizsán nem lesz befogadóközpont!

Nem visznek menekülteket Magyarkanizsára

Nem telepítenek migránsokat Magyarkanizsára

Nem épül befogadóközpont Magyarkanizsán

Sajtótájékoztatót tartottak a migránsüggyel kapcsolatban


Nem befogadóközpont épül, a vásárteret újítjuk!



Fotó: Puskás Károly építészmérnök