Fókuszban az árvízvédelem

2016.09.13.
 

Magyarkanizsa községi illetékeseivel, valamint a Vajdasági Vízgazdaság közvállalat és a magyarországi, szegedi Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) vezetőivel tárgyalt a tartományi kormányban mgr. Vuk Radojević mazőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkár és Ognjen Bjelić régiófejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár. A találkozó célja az volt, hogy közösen határozzák meg azokat a projektumokat, amelyekkel pályázni fognak az európai uniós IPA-program határon átívelő együttműködési eszközeire.

Az Interreg-IPA program stratégiai pályázatot írt ki olyan jelentkezések begyűjtése céljából, amelyek a régióbeli stratégiai dokumentumokkal összhangban hozzájárulhatnak a határ menti térségek fejlődéséhez, a lakosság életminőségének javításához. Az egyik fontos területe a pályázatnak a vízgazdálkodással és az árvízvédelemmel kapcsolatos.

A találkozón megállapodás született arról, hogy – mivel a határ mindkét oldalán ugyanolyan vízgazdálkodási problémák észlelhetők – egy közös projektum keretében, helyi szinten adjanak választ az árvizek és belvizek jelentette kihívásokra. A projektum potenciális részvevőinek képviselőjeként volt jelen a megbeszélésen Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester, Slavko Vrndžić, a Vajdasági Vízgazdaság megbízott igazgatója és dr. Kozák Péter, az Ativizig igazgatója.

 

Bővebben:


Fókuszban az árvízvédelem