Augusztus 1-ig befejeződik a medencék felújítása

2016.07.28.
 

A hét végéig befejeződik a magyarkanizsai strand medence-komplexumának felújítása. A helyszíni sajtótájékoztatón a kivitelező cég tulajdonosa elmondta, hogy hét végére, a tervezett határidőre elkészülnek a munkálatokkal.

Jelenleg az utolsó szerelési munkálatok folynak a medencéken és megkezdődött a terep rendezése is. A medencékbe termálvíz kerül, amit nem kell üríteni, mert állandó keringéssel frissíti önmagát. Biztosított a víz fertőtlenítése is. A látványelemekkel is ellátott nagymedence, a vízgombás gyerektocsogó és a csúszda napi befogadóképessége 250 fő. A medencéket csúszásmentes, szálerősített fóliával borították be, amelynek élettartama 10-15 év.

Az építésvezető, Ladócki György egy fontos dologra is felhívta a fürdőzők figyelmét. „Igaz, hogy szűk volt, féltünk a határidőtől, a 35 naptól, amit kaptunk az elvégzéséhez, de most már megnyugvással tölt el, hogy a medencével készen leszünk, és kívánom a kanizsai lakosoknak, a gyerekeknek, hogy használják, leljék benne örömüket, csak vigyázzanak rá.”

A kivitelező cég tulajdonosának ígérete szerint hétfőn beindul a próbaüzem és azzal párhuzamosan már használatba lehet venni majd a medencéket.

Bővebben:


Hétfőtől ismét használható a magyarkanizsai strandmedence

Sajtótájékoztató a Tisza-parti medencénél

Augusztus elsején próbaüzem

Hétfőtől üzemel a felújított medence




Fotó: Puskás Károly építészmérnök