A képviselő-testület elfogadta a jövő évi költségvetést

2022.12.30.


December 29-én tartotta idei utolsó ülését a magyarkanizsai községi képviselő-testület. A napirendi pontokat Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezetője és Beharović Ervin képviselő ismertette az ülést követően.
A legnagyobb jelentőségű döntés kétségkívül a 2023. évi községi költségvetés elfogadása volt. A tervezés kiindulópontja az idei költségvetés, aminek a várható megvalósulása 87%-os lesz. Ez alapján a jövőre tervezett 1 milliárd 80 milliós kiadás reális összegnek tekinthető. Ez az összeg felöleli a község szerveinek, valamint intézményeinek biztos működését. Nagyobb eszközöket irányoztak elő a mezőgazdaság támogatására, az útkarbantartásra, az egészségház autó parkjának fejlesztésére. Lesz sportfejlesztés is, valamint az egyházak és a kultúra támogatását is tervezik. Továbbra is szeretnék folytatni a nyílászárók cseréjének támogatását a lakosság körében, ami idén is nagy érdeklődést váltott ki. A helyi közösségeknek összesen 62,8 millió dinár van előirányozva, az általános és középiskoláknak 85 millió dinár.  
A köztársasági kormány felé indítványt fogadtak el a horgosi-kamarási vasútállomás használatának átruházásáról. Elfogadták a Komunalac Kommunális Szolgáltató közvállalat 2022-2026 középtávú üzletstratégiai és fejlesztési tervét, valamint a 2023-as évre vonatkozó üzletviteli programját. A Potiski Vodovodi-Tisza Menti Vízművek 2023-as üzletviteli programja szintén elfogadásra került, valamint a kollektív szerződés első függeléke is.
Az ülésen továbbá elfogadták, hogy a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ megbízott igazgatója Jerasz Anikó legyen, aki Varjú Potrebity Tatjanát váltja a poszton.
Bővebben:

 


A magyarkanizsai képviselő-testület elfogadta a jövő évi költségvetést

Elfogadták Magyarkanizsa 2023-as költségvetését
Fotó: Puskás Károly