Kiskereskedelmi boltok működése a rendkívüli állapot idején

2020.04.06.
  

A vásárlókra szánt munkaidő korlátozása a kiskereskedelmi létesítmények esetében, a rendkívüli állapot idején a következő elv szerint történhet:
- hétfőtől péntekig 7.00-től 15.00 óráig;
- szombaton a 65 éven felüliek számára 4.00 és 7.00 óra között, míg a többi polgár számára 8.00-tól 12.00 óráig;
- a vasárnap munkaszüneti nap;
- a logisztikai elosztóközpontok tevékenysége és a létesítmények ellátása egész nap megvalósulhat azokkal az előírásokkal összhangban, melyek a személyek mozgását és a munkavállalók külön munkahelyi igazolását szabályozzák.
A kereskedő a fenti javaslat időkeretin belül önállóan is meghatározhatja a létesítmény munkaidejét. A fenti előírásokat késlekedés nélkül életbe kell léptetni.
A vásárlók száma a kiskereskedelmi egységekben egy fő lehet tíz négyzetméterenként az alapvető megelőző előírások betartása és a vásárlók közti fizikai távolságtartás mellett, mindenben a Szerb Köztársaság Kormányának internetes oldalán március 21-én megjelent tájékoztatóval összhangban: https://www.srbija.gov.rs/vest/453303/vlada-poostrila-mere-u-borbi-protiv-koronavirusa.php.
A témával kapcsolatos további információk a Szerbiai Gazdasági Kamara Kereskedelmi egyesületének titkárától, Žarko Malinović-tól kaphatók: 011 41 49 478, е-mail: zarko.malinovic@pks.rsA Szerbiai Gazdasági Kamara átirata az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium részére