Elfogadták a 2024-es községi költségvetést

2023.12.18.
 

Az ülés legfontosabb napirendje a 2024. évi magyarkanizsai községi költségvetési terv elfogadása volt. A tervezett bevétel 1.350 millió dinár lesz, míg a tervezett kiadás 1.444 millió dinár. A különbséget az idei évről átvinni tervezett 94 millió dinár teszi ki. 
- Nagy teljesítmény ez, amikor sok nehézség árán, de mégis minden intézményt sikerült fenntartani ebben az évben és ez mindenképpen nagyon fontos feladat a jövőre tekintve is. Így a tervek alapján továbbra is a folyó kiadások mellett az iskoláink, óvodáink, szociális intézményeink, egyházaink, kulturális intézményeink, a mezőgazdaság és az egészségügy is kiemelt helyen szerepel a költségvetésben - mondta az ülést követő sajtótájékoztatón Pletikoszity Tibor, a VMSZ frakcióvezetője. 
- Meg kell még említeni a pályázatokra szánt eszközöknél az önrész nagyságát, amivel nagy lépéseket tudunk tenni községünk fejlődéséért, ahogy az eddig is történt. A nyílászárók cseréje néven ismert programra 9,5 millió dinárt szánunk önrészként, ami majdnem kétszerese az idei évinek - tette hozzá a VMSZ-es frakcióvezető. 
Az ülésen fontos döntés született az Oromot Kispiaccal összekötő út részletes szabályozási tervének meghozataláról. Ez nagy jelentőségű lehet egy régi álomközelgő megvalósulásához. 
Hatodik pontként tárgyalták meg a Községi közigazgatási Hivatal és a vagyonjogi Ügyészség szakembertervéről, amit szintén elfogadtak. 
Ugyancsak megszavazták a tanácsnokok a januári-júniusi jelentést a közúti közlekedés biztonságáról. Kiemelten fontos, hogy nem volt halálos áldozat ebben az időszakban, amit közúti baleset idézett volna elő - hangsúlyozta Pletikoszity Tibor. 
Ervin Beharović, a Szerb Haladó Párt frakciójának a vezetője a horgosi Tiszamenti Vízművek gazdálkodását emelte ki, amit szintén megvitattak az ülésen. Elmondta, hogy kiválóak az eredményeik, s ezek is hozzájárulnak a község sikeres előrehaladásához. 

 


Magyarkanizsa: Elfogadták a 2024-es községi költségvetést

Elfogadta a jövő évi költségvetési tervet a magyarkanizsai KKT

Biztos alapokon




Fotóalbum: Puskás Károly